FONTOS


 

Majdnem megcsúsztak a spanyolok
Taktikaváltás Amerikában



Kemény Dénes ígéri: a magyar játékosok továbbra is komolyan veszik a mérkőzéseket
Kezd körvonalazódni a patraszi négyes döntő mezőnye: a házigazdaként automatikus résztvevő görögök mellé a magyar válogatott szerdán kvalifikálta magát, s most egyre inkább úgy tűnik, a spanyolok és az oroszok csatlakoznak társaságunkhoz.
Habár nem sok hiányzott, hogy a hispánok péntek este letérjenek az egyenesnek tetsző útról: óriási meglepetésre a tejfelesszájú hellén gárda a harmadik negyedben már 8-5-re vezetett az eltiltott centert, Ivan Pérezt nélkülöző vendégcsapat ellen. Végül mégsem borult fel a világ rendje, jóllehet 2001 felnőtt világbajnoka csak a büntetődobások során tudta begyűjteni a három pontot 2001 junior világbajnokával szemben. A kilenc, renitenskedő ászáról továbbra is lemondó görög csapat a párbaj hetedik körében szállt el, amikor a puccsista báty, Gergosz Afrudakisz öccse, a meccsen egyébként brillírozó Chrisztosz elhibázta a soros ötméterest. Ezzel elszállt a bravúr lehetősége, elvégre a szombati találkozón már sanszuk sem volt a fiataloknak: az első, 3-3-ra végződött játékrészt követően csupán egy gólt tudtak lőni Jesús Rollánnak 27 perc alatt, ami azt jelenti, hogy a két hazai, olaszok elleni meccsből egyet is elég megnyernie a spanyol válogatottnak.

íkeret1 align=right>A mi csoportunkban az oroszok előnybe kerültek a második helyért folyó hármas viadalban, miután pénteken késő este, Splitben rendkívül magabiztos sikert arattak a horvátok ellen. Félidőben 5-5-re állt a két együttes, ám a második tizennyolc percben a parádésan védekező Kabanov-legénység az egyaránt három gólt hintő Jerisov és Csomakidze vezérletével gond nélkül révbe ért. Az oroszok jelenleg eggyel jobban állnak az amerikaiaknál, és a Budapesten látottak alapján úgy fest, jó esélyük van Patraszra.
A Világliga utolsó, budapesti találkozója előtt - amely ma 17.30-tól esedékes a Margitszigeten - egyébként egy laza, átmozgató edzést tartott szombaton a magyar válogatott. Kemény Dénes úgy vélte, legfeljebb az összeállításon változtat (nem sokat), a taktikán aligha: az legalábbis működőképesnek tetszik. "Továbbra is az a legfontosabb, hogy ugyanolyan komolyan vegyük a mérkőzést, mint pénteken. Sem akkor nem vártam, sem most nem várok könnyű mérkőzést, elvégre az amerikaiaknál akad négy-öt régi, igazán remek vízilabdázó, akiket nem egyszerű semlegesíteni. Elsőre sikerült, leszámítva Azevedót, másodjára megpróbáljuk még jobban megoldani a kulcsembereik kikapcsolását. Azt pedig nem tervezem, hogy valami új taktikát dobunk benne: lenne mit, de azt későbbre tartogatjuk. Különben is, van még mit csiszolni rajta, Amerikában alighanem ezen fogunk dolgozni."

CSG, Nemzeti Sport 2002.07.20.

Biros: Miénk lesz az aranyérem

Ma este fél hattól búcsúzik férfi vízilabda-válogatottunk hazai közönségétől és a Margitszigeti Sportuszodától, már ami a Világligát illeti. Az Egyesült Államok elleni második hazai összecsapás után holnap indul Kemény Dénes szövetségi kapitány legénysége a tengerentúlra, majd ott játssza le utolsó két találkozóját a B csoportban az USA ellen.

Már biztos, hogy ott lesz Patraszban válogatottunk a Világliga négyes döntőjében. Ezért sokan fásult, kedvetlen játékot vártak a mieinktől az amerikaiakkal szemben. Nos, pénteken kifejezetten szellemes pólót produkált a csapat!


Odafigyelnek egymásra

- Rengeteg mérkőzést játszottunk, kicsit fáradtak voltunk - mondja Biros Péter, a csapat bombázója. - Még szerencse, hogy csütörtökön egy kicsit kikapcsolódtunk. Nehéz egy játékosnak mindig a csúcson lenni. Mi odafigyelünk egymásra és arra, hogy ha valaki egy kicsit elfásul, akkor segítsünk neki. A hátralévő három csoportmeccsen számunkra nem fontos az eredmény, de nyerni szeretnénk. És ha már a döntőben vagyunk, ott is az elsők leszünk.

buda, A színes Sport 2002.07.21.

Férfi válogatott
Női válogatott
Vízilabda Világliga 2002
VÍZILABDA

KÉPEK

  
  Világliga 2002.07.16-19

  
  Világliga 2002.07.14

  
  Világliga 2002.07.12

 
LINKEK