FONTOS


 

Női BEK, négyes döntő, Dunaújváros
Sajnos gólra játsszák...

DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA-GEYMONAT ORIZZONTE (olasz) 3-4 (0-0, 0-2, 1-1, 2-1)

Városi uszoda, 1200 néző
V: Clemancon (francia), Fernández (spanyol)
Gól - emberelőnyből: 4/2, ill. 5/2
Négyméteresből: -, ill. 1/1

DUNAÚJVÁROS: SÓS, Dubniczki, PRIMÁSZ 2, Zantleitner 1, Tiba, Bódi, Benkő T.
CSERE: Benkő N., Erdős, Tóth A.
Edző: Mihók Attila

ORIZZONTE: CONTI, Raguza, Musumeci, Drávucz 1, Malato, DI MARIO 2, Stieber 1
CSERE: Bosurgi, Pavan, Salice, Rippon
Edző: Mauro Maugeri

Zlatoust Uralocska (orosz)-Glyfada Athens (görög) 8-8

Az állás: 1. Orizzonte 4 pont, 2. Uralocska 2, 3. Dunaújváros 1, 4. Glyfada 1

A gyúró rezidenciáján lazítottak. Tollasoztak, beszélgettek, próbálták levezetni a feszültséget. Mindent egybevetve jólt telt a délelőtt, maximálisan úgy, ahogy a tréner, Mihók Attila eltervezte. Néhány órával később az orosz és a görög rivális tett arról, hogy tovább folytatódjék a megálmodott koreográfia. Az Uralocska és a Glyfada egymást rántotta a mélybe, a 8-8-as döntetlennel jelentősen megcsappantak mindkét együttes esélyei a végső győzelemre.

Már "csak" egy valami kellett a boldogsághoz. Legyőzni az Orizzontét...

Drávucz, Stieber, Malato, Conti, Di Mario - óriási nevek, kiemelkedő egyéniségek. Európa-bajnokok, világbajnokok. De - és ez rendkívül sokat jelent - nem is oly rég egyszer már sikerült a bravúr. Cataniában...

Rajt. Az uszoda ismét tele. Rajonganak ezekért a lányokért, nem vitás. Például Sós Ildikóért. Amit ez a lány csinál... Di Mario ejtésénél a plafonig kiemelkedve hárít, Malato ezerszázalékos ziccerénél pedig a legnagyobb klasszisokat idéző módon őrzi meg a góltól az újvárosi kaput. Komolyan mondom: a férfiak között is megállná a helyét ez a hölgy!

Sajnos Francesca Conti is... Az olaszok kitűnősége (Athénig biztosan folytatja) szokása szerint torokszakadtából üvölt, irányít, együtt él a játékkal. Próbálkoznak becsülettel a haziak, de nem, nem és nem, nem tudják áttörni a rivális falát. Di Mario akaszkodik Primászba. Kiállítás.

De miért? Miért páros? A fene se érti...

Megfogta! Sós Drávucz ziccerét is kiüti, szinte hihetetlen. Előre. Tibának remek a bejátszás, jön a fór. Adogatnak. Kellene, nagyon kellene egy gól. Zanleitner, igen, jó... Úristen, kiszedte. Conti, Conti...

Lányok, mikor fogtok végre megnyugodni? Mert idegesek. Szerencsére az olaszok is. Látszik, aki az elsőt dobja, lélektanilag is előnybe kerül. De ki lesz az?

Musumecit állítják ki. Ez jó. Ez viszont borzasztó... Erdős Zsuzsa kiejti a labdát a kezéből. Aztán meg kiküldik. A csuda vigye... Di Mario kíméletlen, a kilencedik percben vezetnek az olaszok. Öt perc múlva már kettővel. Történik, hogy Benkő Nóra, Bódi és Zanletiner sem tudja felavatni Contit (utóbbi fórból találja el a blokkoló kezet), miközben egy lefordulást Drávucz Rita koronáz meg góllal.

Térfélcsere, és a főiskolások neve mellett nulla a táblán... A védekezés remek, de valljuk be, a támadások rendkívül sok kívánnivalót hagynak maguk után. Persze, ezúttal nem a Pólós SC az ellenfél...

Már csak ez hiányzott! Malato beforgatja Dubniczkit, jogos a négyes. "Meglesz Manó!" - jön a kispadról. Nincs meg. Azért ő is ember. 0-3, ez egyre kínosabb. Már a tizennyolcadik perc kellős közepén járunk, és semmi.

Na végre! Primász okosan továbbít a társhoz, a társ, Zanleitner pedig nagy valahára megtöri az átkot. Tovább, tovább, tovább! Sós zseniális, és Rippon lövésénél a kapufa is velünk van. Még egy Tóth-Rippon páros kiállítás borzolja a kedélyeket, de a végső negyedre marad a döntés.

Eldőlt. Stieber Mercédesz naná, hogy maga is vállal egyet. Gondolhattuk volna. Tehetsége, rutinja vitathatatlan.

De Primász Ágié is! Mégsem dőlt el? Az Eb gólkirálynője - akit végig igen szorosan őriztek - villámgyosan suhint kettőt, két és fél perccel a dudaszó előtt visszahozza a reményt. Még ilyet?!

Már csak két perc. Egy. Ők is, mi is eladjuk. "Bent van!" - ugrik talpra az uszoda Benkő Nóra kísérleténél. De csak a szívünk mondattja ezt. Éppen hogy, de kiszedi Conti. Az utolsó esély. Mihók időt is kér, negyven van vissza. De csínbe adják. Ez bizony elment. A cataniaiak ünnepelnek, az újvárosiak... Maradjunk annyiban, voltak már jobb kedvükben.

Orizzonte vagy Uralocska? Vasárnap dől el. Nem erre számítottunk...

Mestermérleg

Mihók Attila: Jól védekeztünk, sajnos, a támadások nem úgy sikerültek, ahogy elterveztük, elsősorban az idegeskedés miatt.

Mauro Maugeri: - Nagyon szerettünk volna visszavágni az otthoni vereségért, s ez sikerült. Ideges meccs volt, de a lényeg, hogy megvan. A saját kezünkben a lehetőség, és ezzel élni is szeretnénk.

A vasárnapi program

11: Dunaújvárosi Főiskola-Glyfada Athens. 12.30: Geymonat Orizzonte-Zlatoust Uralocska

AZ, Nemzeti Sport 2002.04.21.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK