FONTOS


 

Vereség itthon, vereség idegenben
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Szélpál László, Délmagyarország 2002.10.24
--------------------------------------------------------------------------------

A férfi vízilabda OB I ötödik fordulója nem hozott szerencsét a Csongrád megyei csapatoknak. A Tabán Trafik Szeged hazai medencében a Vasastól, míg a Kontavill-Szentesi VK Egerben kapott ki hat, illetve egy góllal.

Tabán Trafik Szeged-Vasas 3-9 (0-5, 1-1, 1-2, 1-1)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Újszegedi sportuszoda, 350 néző. Vezette: Kiszelly, Juhász.

Szeged: Tóth I. - Varga I., Varga P. 1, Mód 1, Weszelovszky, Molnár P., Kozma 1. Csere: Samuels, Kittradge, dr. Török, Várhegyi, Fábry, Éles. Edző: Horváth Viktor.
Vasas: KÓSZ - Madaras 1, Vindisch, Gombos, VARGA D. 2, BINDER 2, STEINMETZ Á. 2. Csere: Tóth F. 1, Máthé, Csintalan, Bánhidi 1, Szőcs. Edző: Földi László.
Gól - emberelőnyből: 5/1, ill. 4/1.

Gyengén kezdett a Szeged, még másfél perc sem telt el a mérkőzésből, amikor két akciógóllal a Vasas elhúzott 2-0-ra. A folytatásban sem talált magára a hazai gárda, a vendégek akkor lőttek gólt, amikor csak akartak. A negyed végén már 5-0-ra vezettek az angyalföldiek, jobb híján Horváth Viktor edző kapuscserére határozta el magát: Tóth Ivánt Barát Ferenc váltotta fel. Hogy ettől javult volna fel a szegediek védekezése, azt nem lehet egyértelműen kijelenteni, de tény, a korábbiaknál lényegesen masszívabbá vált a Tabán Trafik. A támadójáték sajnos továbbra is döcögött, az első szegedi gólra kilenc másodperc híján 14 percet kellett várni, 1-6.

A fordulást követően már nem volt különbség a két gárda között, de ettől nem lett jobb kedve a szegedi publikumnak, mert a távolság a két csapat között egy fikarcnyit sem csökkent, 3-9.

Horváth Viktor: - Úgy látszik, az elmúlt hetek megpróbáltatásait a csapat nem tudta megemészteni, feldolgozni. A Vasas lealázott bennünket.
Földi László: - Az első negyed megadta a meccs alaphangulatát. Fegyelmezetten védekeztünk, ebből jól indultunk.

Eger-Szentes 7-6 (2-3, 2-1, 2-1, 1-1)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Eger, 100 néző. Vezette: Németh A., Füzesi.

Eger: Jászberényi - Kiss Sz., Szabolcsi, PETIK 3, Ágner 2, HEGEDŰS 2, BÍRÓ. Csere: Tóth P., Kiss L., Bálint. Edző: Vidumansky Ladiszlav.
Kontavill-Szentesi VK: Horváth T. - Biltsik, Dornin 1, Juhász E. 1, Kis I., Szabó N. 1, SZEBENI 3. Csere: Szénászki, Vígh, BERKI, Somogyi. Edző: Kádár József.
Gól - emberelőnyből: 10/3, ill. 9/4. Négyméteresből: -, ill. 2/1.

A vendégek bátran kezdtek, Szebeni két, valamint Szabó N. egy góljával 3-2-re náluk volt az előny. A továbbiakban is kiegyenlített volt a küzdelem, hol az egyik, hol a másik csapatnál volt az előny. A harmadik negyedben 5-4-re a Szentes vezetett, de ezt követően a házigazdák percei következtek: zsinórban háromszor vették be Horváth kapuját. Juhász E. találata visszahozta a reményt (7-6), sőt az egyenlítés is összejöhetett volna, de Szénászki kihasználatlanul hagyta az emberfórt.

Vidumansky Ladiszlav: - Nem játszottunk jól, de a lényeg, hogy nyertünk.
Kádár József: - A döntetlen jobban megfelelt volna a játék képének.


Szerdán Szegedre jön a Vasas, Egerbe látogat a Szentes
A pont már bravúr lenne

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Szélpál László, Délmagyarország 2002.10.22
--------------------------------------------------------------------------------

A férfi vízilabda OB I 5. fordulóját szerdán rendezik. A Tabán Trafik Szeged a Vasast fogadja (18.30), a Kontavill-Szentesi VK pedig az Egerhez látogat (17).

Az Újpest elleni fájó vereség után nem sok idejük maradt a fájdalmak enyhítésére a Tabán Trafik Szeged csapatának. Holnap 18.30-kor a mezőny egyik legjobb alakulatával, a Vasassal méri össze tudását az újszegedi sportuszodában.

- Számomra is kérdéses, hogy a srácok miként dolgozzák fel a szombat este a Hajós Alfréd uszodában történteket - magyarázta Horváth Viktor edző. - Még az is megfordult a fejemben, hogy a játékvezetők, az időmérők, valamint a zsűri tagjai jót tettek a fiúkkal, a rendkívül furcsa körülmények közepette véget ért derbi annyira felpiszkálja őket, hogy a Vasas ellen kettőzött erővel, dacból játszanak majd. Akárhogy is lesz, elsődleges célunk, hogy jó meccset produkáljunk a nálunk jóval esélyesebb angyalföldiek ellen.

Bár a piros-kékek közül a Varga testvérek, Tamás és Zsolt, Hesz, valamint Mátyás eltiltását tölti, azért maradt a gárdában még rengeteg klasszis. A Vasast erősíti például Kósz, Madaras, Steinmetz Á., Vindisch, Varga D., Tóth F., Binder. Jól csengő nevek. Mit tud ellenük felmutatni a Szeged?

- Mindenekelőtt a taktikai utasítás pontos betartását, a fegyelmet - folytatta a tréner. - Alakul a csapat, és hogy nem járunk rossz úton, azt a BVSC és az Újpest elleni helytállásunk is bizonyítja. Remek hazai közönségünk segítségével okoztunk mi már meglepetést az újszegedi sportuszodában. Erre törekszünk most is.

A legidősebb szentesi pólóbarátok sem tudnák megmondani, mikor fordult elő, hogy a szentesiek négy fordulót követően pont nélkül a sereghajtó pozícióból várták volna a folytatást. Most így állnak Somogyiék, de erről csak kis mértékben tehetnek ők. Sokkal inkább a sorsolás a ludas. Elvégre a Vasas, a Honvéd és a Fradi ellen nem szégyen a vereség, más kérdés, hogy az OSC-t illett volna a ligeti uszodában legyőzni. Most már nincs mire és kire várni, el kell kezdeni a pontgyűjtést.

- El kellene, de ez borzasztóan nehéz feladatnak ígérkezik Egerben - reflektált Kádár József tréner. - Nagy az elszántság a csapaton belül, remélem, szerdán is látni fogom a tüzet a srácok szemében. A legjobb összeállításban vehetjük fel a küzdelmet, ugyanis a sokáig sérült Szénászki is beállt a sorba. A döntetlent már remek eredménynek tartanám, de a jelenlegi helyzetünkben a győzelem segítene rajtunk a legtöbbet.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK