FONTOS


 

Női junior világbajnokság, Perth
Elődöntőben a Györe-csapat

Negyeddöntő

Magyarország-Görögország 4-3 (2-0, 1-1, 1-0, 0-2)

MAGYARORSZÁG: Tóth A. -Győri, Kisteleki 2, Györe A. 2, Valkay Á., Erdősi, Tóth L. Cs: Zsámbok, Molnár A., Varga A., Ipacs, Hőnigh, Szaniszló (kapus)

GÖRÖGORSZÁG. Gólszerzők: Kocafti 2, Kantzov

Gól -emberelőnyből: 5/2, ill. 8/1

Ausztrália-Németország 13-5, Egyesült Államok-Kanada 7-2, Oroszország-Új-Zéland 11-0. Az elődöntő párosítása: Ausztrália-Magyarország, Egyesült Államok-Oroszország

Az 5-8. helyért: Olaszország-Dél-Afrikai Köztársaság 10-4, Brazília-Venezuela 7-5

Ismét hátul nyert meccset Perthben a magyar női junior-válogatott - s ez már az elődöntőbe jutást eredményezte! Györe Lajos csapata a görögökkel csatázott (rengeteget ért a kanadaiak elleni utolsó megnyert csoportmeccs, hiszen az amerikaiak ellen jóval kevesebb lett volna az esély!), és minimális különbségű diadalt aratott. Tóth Andrea a jelentések szerint ismét szenzációsan védett, szinte hihetetlen, hogy ezúttal is csak három gólt kapott. Persze, a társaknak is óriási szerepe volt ebben, akik a találkozó végén több görög emberfórt is blokkoltak. A gólszerzésben Kisteleki Dóra és Györe Anett jeleskedett, és az is belefért, hogy az utolsó negyedben már nem sikerült a kapuba találniuk.

"Rendkívül boldog vagyok, ezért jöttünk, és megcsináltuk! Most már azt mondom, minden lehet, az ausztrálok ellen sem vagyunk esélytelenek!" -örömködött Kisteleki Dóra, a futballtréner, Kisteleki István leánya. Minden a hazaiak mellett szól (az auszik gond nélkül intézték el a német hölgykoszorút...), mégis...Valkay Ágnest és társait ismerve bátran állíthatjuk: most már semmi sem lehetetlen.

AZ, Nemzeti Sport 2001.12.14.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001