FONTOS


 

Sostar az UTE ellen kezd a Fradiban
A tisztelet szerződése

"Hát néhányszor megkeserítettem az életét..." -mosolygott Gyöngyösi András az asztalnál ülő Alekszandar Sostarra célozva. "Emlékszem, amikor kiszerződött Olaszországba, a Posillipóval pont hozzánk jöttek. Kiadós kis zakót kaptak, annyi szent. Huszonegy-tizenkettőre páholtuk el őket, ami még a négyszer kilenc perc alatt sem kis teljesítmény. Én sem maradtam ki a jóból, túljártam néhányszor az eszén. Klub és válogatott szinten is sokat találkoztunk, lőttem neki pár gólt..." -folytatta "ravaszkodó"visszaemlékezését a ferencvárosi pólósok új edzője, aki természetesen kiváló játékosnak tartja a jugoszlávok kapusát.

Különben miért is utazott volna ki hozzá Óbecsére, hogy meggyőzze, ugyan már, jöjön a Fradiba...?

"Wiesner Tamással kiautóztunk és meggyőztük. Örülök az érkezésének, a fiatalok sokat tanulhatnak majd tőle"-mondta Gyöngyösi, és már kezdődött is a sajtótájékoztató. Az újdonsült tréner ott már a háttérbe húzódott, jól tudta, Sostar lesz a középontban. Naná! Az olimpiai bajnok szerződése valóban igazi kuriózum.

Sostar borostásan ült az asztal közepén, egykedvűen hallgatta a bókókat, a szakosztályelnök beszédét. "Megtisztelő, hogy igent mondott az ajánlatunkra, olimpiai-, világ- és Európa-bajnok játékosa egyben még sohasem volt a csapatnak! Hároméves tervet készítettünk, ezen belül kellene a csúcsra érnünk. Most kicsit szerényebbek vagyunk, de reméljük, idővel ott leszünk a legjobbak között. Akár Kásást vagy Steinmetzet is megpróbáljuk majd hazacsábítani"-mondta Papp Albert, aki azt is elárulta, egyelőre még nincs a csapatnak főszponzora, noha többekkel is tárgyalnak erről. "Természetsen a legjobb ajánlatot fogjuk elfogadni"-tette hozzá, majd később megtoldotta egy - "A második fordulóban, az UTE ellen talán már a névadó főszponzorral szállunk harcba" - mondattal.

Aztán Sostar is szót kért. Lapunk szerb származású tolmácsa, Hári Xénia segítségével közölte: "Megtisztelő, hogy Magyarország legnépszerűbb csapata hívott. Sokáig gondolkodtam, folytatom-e egyáltalán a pályafutásomat, ám végül a Fradi folyamatos »támadása« miatt beadtam a derekam. Tudom, hogy a Honvéd és a Vasas nagyon erős, de remélem, nekünk is lesznek sikereink. Az mindenesetre megható, hogy itt mennyire szeretik a vízilabdát az emberek. És köszönöm a miattam megtartott sajtótájékoztatót is"-magyarázta a láthatóan kissé zavarban lévő klasszis, aki mint kiderült (ahogy lapunk korábban is beszámolt róla), csak bizonyos meccseken húzza a fejére a zöld-fehérek egyes sapkáját. A Honvéd, a Vasas, a BVSC, az UTE és a Szentes ellen láthatjuk majd az alapszakaszban Sostart, illetőleg a LEN-kupa-meccseken-feltéve, ha a Fradi továbbjut a selejtezőből. "Erre mérget vehetnek!"- tette ehhez hozzá a Papp Albert, Wiesner Tamás kettős. Sostar sem tiltakozott...

Ellenben kézségesen válaszolt tévésnek, rádiósnak, újságírónak egyaránt. Ígéri, hogy otthonában rendesen edz majd (hiszen általában csütörtökönként utazik majd Budapesre, és a hét végi meccs után már megy is vissza Szerbiába), örül, hogy újra a "Tóth Lácival"játszhat egy csapatban, a Partizan Beograd csapatát is felhozza a mélyből (ő lett a klubigazgató), és megpróbál a ferencvárosi szurkolóknak is minél több örömet szerezni.

Gyöngyösi nem szólt, de büszke volt. Egyrészt nem sokan mondhatják el magukról, hogy, idézzük: "Hát néhányszor megkeserítettem az életét...". Másrészt nem sok embernek mondott volna igent a 38 esztendős hálóőr. Utóbbi a kölcsönös tiszteletnek (is) köszönhető...

AZ, Nemzeti Sport 2001.09.28.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Sostar a Fradiban
  Vízilabda.2001