FONTOS


 

Sostar saját csapata ellen véd a LEN-kupában - 2001.12.13

Sostar: ne szólj szám ... - 2001.12.05

A tisztelet szerződése - 2001.09.28

Sostar magyarul irányít - 2001.09.27

Zöld Sostar

Menő kapus őrizheti az FTC vízilabdacsapatának hálóját. Az eligazolt Kósz Zoltán után - a hírek szerint - megszerzik a zöldek Alexander Sostart, a jugoszláv válogatott 38 éves portását. A Fradi-vezetők szűkszavúan beszélnek a bombaszerződésről, mondván: a jövő héten akarták ezt bejelenti új szponzoruk nevével együtt. Úgy tudni, Sostar csak a rázósabb meccseken tapossa a vizet. Ambrus Miklós, egykori olimpiai bajnok kapusunk, a Fradi-póló szakosztályi tanácsadója örül az új szerzeménynek.

- Biztosat ugyan én sem tudok a szerződésről, de ha így van, akkor lassan kezdünk kilábalni a gondokból - mondja Ambrus. - Remek erősítés Sostar, de csak félmegoldás. Hosszú távon is megoldást kell majd találni.

(buda), A színes sport 2001.09.22

Új főszponzor a láthatáron
Fradi--Újpest, Sostarral!

Nem nyugodtak bele. Hiába mondott nekik nemet egyszer, majd még egyszer, tovább folytatták az attakot. Három a magyar igazság, gondolhatták, így ismét nekiveselkedtek. Ezúttal nagy nyomás alatt tartotta "áldozatát" a Gyöngyösi--Wiesner kettős --nem holmi telefonbeszélgetésre hagyatkozott, hanem egyenesen Szerbiába utazott.

És az "áldozat" beadta a derekát. Érthetőbben: Alekszandar Sostar igent mondott ezúttal a ferencvárosi ajánlatra!

"Hát..., ezen is túlvagyunk" --fújt egy nagyott Wiesner, akinek nem kis része van abban, hogy a 38 esztendős, a jugoszláv válogatottól az idei vb-döntő után visszavonult, ám még mindig zseniális védésekre képes (ahogy a szigeti Unicum gálán kifogta Benedek ziccerét...) olimpiai bajnok egyelőre ugyan csak szóban, de elígérkezett a nagy vérveszteségen átesett, Kószt, Székelyt, Heszt és Matajszot is elveszítő együtteshez.

"Kilencven százalék, hogy jön --kezdte az FTC szakosztályelnöke, Papp Albert, ám gyorsan megmagyarázta a hiányzó tíz százalékot is. --Most már csak biztosra szeretnénk menni, ezért még óvatosak vagyunk. Elküldtük neki a megbeszéltek szerint a szerződéstervezetet, amit hamarosan aláírhat."

Információink szerint egyébiránt a jövő héten nagy csinadratta közepette kívánta bejelenteni a kétségkívül nem mindennapi hírt a zöldek vezetősége, amikor is ráadásként az együttes új nevét is nyilvánosságra hozzák. Utóbbiról egyelőre nem sokat tudni (a jólértesültek az FTC-Whirlpoolra esküsznek...), az előbbi azonban minden igyekezet ellenére nem maradt titok. Már csak azért sem, mert a jugoszláv rádióban csütörtök este maga Sostar erősítette meg, egy esztendőre, ahogy ő fogalmazott:"Magyarország legnépszerűbb együttesében folytatom."

Mindazonáltal azt is tudni kell, hogy a pólós hazájában is szerepet vállal, a Partizan Beograd csapatának egyik vezetője lett --a fradistákkal is úgy állapodott meg, hogy csak a fontosabb meccseken, a rangadókon, valamint a rázósabbnak ígérkező vidéki derbiken (Szentes, Szeged, Eger) húzza fejére a zöld-fehérek egyes sapkáját. Először a második fordulóban, október 7-én, a TV2 élő közvetítése alkalmával, amikor is az ősi rivális UTE ellen szállnak majd vízbe Nyékiék. Ez ám a csemege!

Nemzeti Sport 2001.09.21.

Sostar a Fradiban folytatja

Kilencvenkilenc százalék, hogy a jugoszláv vízilabda-válogatottal olimpiai aranyat, és idén a Margitszigeten Európa-bajnokságot nyert kiváló kapus, Aleksandar Sostar a Ferencvároshoz igazol.

Wiesner Tamás, az FTC szakosztályvezetője ugyan csak annyit volt hajlandó elárulni, hogy a már régóta ostromolt kapus szóban elkötelezte magát, s szombaton telefonál, hogy melyik napon érkezik Budapestre.

A klub a jövő héten, valószínűleg csütörtökön tart sajtótájékoztatót Sostar leigazolásáról. Mint mondta, ennél többet Papp Albert szakosztályelnök határozott utasítására ő sem árulhat el.

Minden más, ami a lapokban megjelent, Wiesner szerint a jugoszláv újságok információja, amelyeknek Sostar valóban úgy nyilatkozott: "Magyarország legnépszerűbb együttesében folytatom".

A belgrádi lapok értesülése az is, hogy a 38 éves pólós a jugoszláv bajnokság egyik élcsapata, a Partizan Beograd vezetőségi tagja lett, s az FTC-ben csak a legfontosabb meccseken véd majd. A bajnokság második fordulójában, október 7-én az Újpest ellen száll vízbe először.

Németh Andrea, SZTÁRSport 2001.09.21.

Sostar kikosarazta a Fradit
Kell egy kapus

Egy illúzióval szegényebbek lettek a Népligetben. A kétségkívül meggyengült ferencvárosi pólószakosztály vezetői, a csapatnál maradt játékosok, az új edző, Gyönygyösi András, az újonnan igazoltak egyaránt reménykedtek abban, hogy a jugoszlávok olimpiai bajnokával szerepelhetnek együtt.

Alekszandar Sostar nem jön. Köszönte szépen az invitálást, de a családjával úgy döntött, nem kér a magyarországi kiruccanásból. Szöul bajnoka, az idei margitszigeti Európa-bajnokságon a jugókat aranyéremig vezető veterán kapus kikosarazta a Fradit.

"Sajnos Sostar nem lesz a Fradi kapusa. Régebben ugyan azt mondta, hogy nem a pénz számít nála, mégiscsak emiatt mondott nemet. Lehetőségeinkhez mérten ajánlottunk neki egy szép összeget, ám úgy érezte, az az ő számára rangon aluli. Félreértés ne essék, sértődöttségről szó sincs, csupán, amint az kiderült, megfogadta, egy bizonyos szint alá nem megy. Végül is megértjük az álláspontját, nincs harag" -mesélte Wiesner Tamás szakosztály-igazgató, aki elárulta, nehéz helyzetbe kerültek. Bíró Ákos mellett ugyanis nincs másik kapusuk, márpedig a három hét múlva rajtoló bajnokságra egy hálóőrrel nem lehet nekivágni.

"Bármennyire is bízunk Ákosban, mindenképpen kell még egy kapus. Viszont rendkívül szorul a hurok, hiszen ilyenkor már-már lehetetlen megfelelő kapust találni. Két hónapot elpackáztunk a kft., nem kft.-kérdéssel, a szakosztályon belüli vitákkal, miközben szép lasssan mindenki lekötötte magát."

Továbbra is kapust keres hát a Ferencváros...

A.Z., Nemzeti Sport 2001.09.04.

Sostart tárcsázták

A vonal egyik végén a ferencvárosi vezetők, a másikon Alekszandar Sostar. Azok után, hogy a junior vb-bronzérmes Jászberányi Gábor egy évig még biztosan nem kerül a Népligetbe (óriási szükség van rá Egerben), egy, csak egy kiszemeltje van a zöld-fehéreknek. Az az egy ám nem akárki: élénken élhet bennünk a margitszigeti Európa-bajnokság, ahol a dobogó legmagasabb fokára vezette csapatát, többek között a mienk legyőzésével. És nem mellesleg olimpiai bajnok...

Szóval, csütörtökön végre élésben ment minden: Papp Albert szakosztályelnök vezetésével elmondták az FTC vezetői az igényüket, az ajánlatukat, majd ugyanezt tette a válogatottságtól a fukuokai vb-döntő után elbúcsúzó jugoszláv hálóőr. Az eredmény?

"Több, mint bíztató. Rendkívül pozítív beszélgetést tartottunk, nyugodtan mondhatom, jó úton járunk afelé, hogy szerződést kössünk egy olyan játékossal, aki ugyan túl van már a zeniten, de még mindig kiváló teljesítményre képes, és színt vinne a magyar bajnokságba. Sostar a hét végén a családjával egyeztett, a jövő héten minden eldőlhet"-vázolta a történéseket és reményeit a szakoszály-igazgató, Wiesner Tamás, aki azt is elárulta, már tervezi az óbecsei utat. Márpedig ha a telefonos kommunikációt a tárgyalósztalnál töltött személyes kontaktus váltaná, az nem mást, mint a szerződés aláírását jelentené.

AZ, Nemzeti sport 2001.08.31

Sostar közelebb a Fradihoz

A jugoszlávok olimpiai bajnok kapusa, Alekszandar Sostar egy lépéssel közelebb került a Ferencvároshoz. Mint beszámoltunk róla, a válogatottságtól visszavonult kitűnő hálóőrrel a tavaly még Becsejen edzősködő Kásás Zoltán segítségével (az 1973-as világbajnok már a görög Olympiakosz trénere) felvette a kapcsolatot a zöld-fehérek vezetősége, s kiderült, Sostar szívesen igazolna a Népligetbe. A Fradi másik kiszemeltje az egriek tehetsége, Jászberényi Gábor ebben az esztendőben biztosan nem költözik a fővárosba, hiszen: "Kedden délután tárgyaltunk Egerben, és megértettük a helyiek álláspontját. Abban maradtunk, hogy jövőre térünk vissza Jászberényi igazolására. Nem akartuk lefejezni az egri vízilabdát, hiszen mint kiderült, a meglévő szponzorok ragaszkodnak a kapushoz, ha ő elmegy, vele együtt távoznak. Megértjük a rendkívül korrekt egriek helyzetét, így jövő nyárig zároltuk a kérdést" -mesélte a Ferencváros szakosztály-igazgatója, Wiesner Tamás, aki azt is elárulta: "Ezek után az első számú kiszemeltünk Sostar. Hamarosan összeül a szakosztályunk, és megtárgyalja, mennyit áldozunk az olimpiai bajnokra. Mindenki, a játékosaink is remélik, sikerül őt a Fradiba csábítani."

AZ, Nemzeti sport 2001.08.29



Sostar a Fradiban folytathatja
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001