FONTOS


 








885 dollár a legdrágább olimpiai belépő

Salt Lake City szervezőbizottsága nem aggódik a jegyek eladása miatt, jelentette be Mitt Romney, a bizottság elnöke. A téli olimpiára rengeteg jegyet eladtak már, és a szervezők remélik, még hozzávetőleg 600-700 ezer tikett elkel. A terrortámadások miatt kis időre berekesztett jegyirodák ismét kinyitottak.

"Legyünk reálisak: az olimpiát megrendezzük" - nyilatkozta magabiztosan Mitt Romney, a szervezőbizottság (SLOC) elnöke, aki bejelentette, alaptalanok voltak azok a hírek, amelyek arról szóltak, hogy az emberek tömegesen váltják vissza jegyeiket. Romney állítja: szeptember 11-e óta a bizottsághoz eddig összesen 14-en fordultak, akik kérték, térítsék vissza jegyeik árát. A SLOC ezt nem teljesíti, hacsak az eseményt nem törlik.

A terrortámadások miatt rövid ideig szüneteltetett jegyeladás már a múlté, a pénztárak ismét kinyitottak. Sőt, akár interneten is lehet rendelni. A szervezők a legnépszerűbb eseményekre szóló bilétákat csak csomagokban árulják, ezek a műkorcsolya-, gyorskorcsolya-döntők, illetve a jégkorong-mérkőzések mellett a kisebb érdeklődésre számot tartó eseményekre is tartalmaznak belépőket.

Jegyeket lehet rendelni a SLOC weblapján is, itt még 200 ezer tikett vár gazdára. Hogy a netes értékesítés mennyire bevált, arra Romney csak annyit mondott: az eBay aukciós weboldalán háromszoros áron sikerült eladni a főeseményekre szóló jegyeket. És ha valaki kedvet kapna, hogy nézőként Salt Lake Citybe utazzon, annak eláruljuk: a legolcsóbb jegyek a biatlonversenyekre szólnak, és 20 dollárba kerülnek, míg a legdrágább, 885 dolláros jegy az olimpiai megnyitóra érvényes...

Pincési László, SZTÁR Sport 2001.10.07.

ATHÉN.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Salt Lake City 2002