FONTOS


 








Rogge mindenkit vár Salt Lake Citybe

Néhány nappal azt követően, hogy több német sportoló is jelezte, nem biztos, hogy vállalja a részvételt Salt Lake Cityben, a jövő évi téli olimpián, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Jacques Rogge úgy nyilatkozott, egy atlétának sem kell távol maradnia országa politikája miatt.

"A sportolók nem válhatnak saját kormányuk politikai áldozatává" - nyilatkozta Rogge Berlinben, a német ARD tévécsatornának és a helyi rádiónak. "Amit a kormányok csinálnak, az kormányzati probléma. Mi minden országból szeretettel várjuk a versenyzőket, itt harmóniában lehetnek saját értékeikkel" - mondta Rogge és megerősítette, a szeptember 11-i terrortámadás ellenére februárban Salt Lake City rendezi a játékokat. Rogge szerint Berlin 2012-es esélyei a nyári olimpiára nagyon erősek.

Közben a Salt Lake City Szervezőbizottság elnöke, Mitt Romney kijelentette: a város fantasztikus sportünnepre készül, amit soha, semmilyen terrorcselekmény nem zavarhat meg. "A történtek után fel kell tennünk a kérdést: hogyan lobbantjuk újra a legendás olimpiai eszmét? Biztos vagyok abban, hogy a megnyitó ünnepség már nem a zokogástól lesz hangos" - mondta Romney.

Pincési László, SZTÁR Sport 2001.09.26.

ATHÉN.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Salt Lake City 2002