FONTOS


 








Nem volt szerencséjük
Hásek végleg levette a válogatott mezt

Josef Augusta cseh szövetségi kapitány az oroszok elleni vereség után könnybe lábadt szemmel nyilatkozott a cseh televízió riporterének. Szomorúságát tovább fokozza, hogy amióta ő vezeti a cseh együttest, a csapat -- egészen eddig -- nem veszített kulcsfontosságú mérkőzést világversenyen.

"Nem volt szerencsénk -- panaszolta. -- A találkozó elején egy csomó helyzetünk volt, de egyet sem tudtunk értékesíteni. El kell ismerni, az ellenfél védelme rendkívül egységes volt, rég nem láttam az oroszoktól, hogy ilyen jól zártak volna a kapujuk előterében. A végeredmény szempontjából döntőnek bizonyult, hogy nem tudtuk kihasználni a kettős emberelőnyt. Ha többször próbálkozunk kapura lőni a kék vonalról, valamelyik kísérletünk talán eredményes lett volna. A vereség ellenére köszönetet kell mondanom a játékosoknak a meccsen nyújtott teljesítményükért."

A csapat legszomorúbb tagja Dominik Hásek volt. Sokáig letörten ült az öltözőben magába roskadva, majd lehúzta magáról a válogatott mezt. Végleg. "Harminchét éves vagyok, és szinte lehetetlennek tartom, hogy négy év múlva részt vegyek az olimpián. Remek társaságot alkottunk, ez a nemzedék, a mai harmincasok talán jó példát mutattak azoknak, akik a helyünkre jönnek" -- mondta Hásek.

Jaromir Jagr, a csehek legjobbja sem leplezte csalódottságát: "A mérkőzést mi vesztettük el, mert képtelenek voltunk gólt ütni. Ha így döngeted az ellenfél védelmi falát, és igyekezetednek nem látod az eredményét, ez bizony érzékenyen érint."

Jagr egyébként arról is beszélt, hogy ha a Washingtonnal nem jut be az NHL rájátszásába, akkor részt vesz a svédországi világbajnokságon -- elvégre ez az egyetlen cím, amely még hiányzik a gyűjteményéből.

Nemzeti Sport 2002.02.22.

SLC.2002

KÉPEK

  

 
LINKEK

  SLC.2002