FONTOS


 








Hódeszka
A nőknél az osztrákok,a férfiaknál a franciák okoztak csalódást
Schoch és Blanc a bajnok

Svájci és francia győztest ünnepelhettek az olimpia új versenyszámában, a párhuzamos óriás-műlesiklásban, hiszen a férfiaknál nagy meglepetésre a svájci Philipp Schoch, míg a hölgyeknél az esélyesek között számontartott francia Isabelle Blanc szerezte meg az aranyat.

Schoch már a legjobb nyolc közé jutásért nagyot alakított, hiszen mindkét futamban sikerült térdre kényszerítenie Herminátor, azaz alpesi sztár, Hermann Maier öccsét Alexet. Az osztrák síző annyira ideges volt a viadal során, hogy egyik futamát sem tudta rontás nélkül abszolválni. Schoch ezek után könnyedén lépett tovább a franciák világbajnokán Bozzettón, majd a hazai közönség nagy bánatára "kiütötte" a májátültetés után visszatérő amerikai Chris Klugot.

A döntőben a svéd Richard Richardssonnal kellett megküzdenie, és ismét maga alá gyűrte tekintélyesebb vetélytársát, s ezzel megszerezte Svájc harmadik aranyát a Salt Lake City-i játékokon.

A nőknél a fináléban gall párbajt láthatott a közönség, hiszen a naganói olimpia óriás-műlesikló aranyérmese Karine Ruby, valamint a világbajnok Isabelle Blanc csapott össze az aranyért - ezúttal utóbbi jött ki sikerrel ebből az ütközetből. Amúgy sem volt könnyű helyzetben Blanc, akinek a nyolc közé a svájci Von Siebenthalt, a négy közé honfitársát Julie Pomagalskit, majd az óriási meglepetésre a legjobb négy közé jutó lengyel Marczulajtist kellett legyőznie a döntős részvételért.

És hogy egy kicsit azokról is essen szó, akik csalódást keltő teljesítményt nyújtottak...

A nőknél az osztrákok, a férfiaknál az abszolút esélyesnek kikiáltott franciák vallottak kudarcot. A piros-fehéreknél Maria Kirchgasser az ötödik helyet szerezte meg, a francia Nicola Huet a negyedik, csapattársa Bozzetto a hatodik helyen zárt.

Férfiak

1. Philipp Schoch (SUI)

2. Richard Richardsson (SWE)

3. Chris Klug (USA)

Nők

1. Isabelle Blanc (FRA)

2. Karine Ruby (FRA)

3. Lidia Trettel (ITA)

Névjegy

Philipp Schoch

Született: 1979. október 12., Winterthur

Nemzetisége: svájci

Sportága: hódeszka

Magassága/testsúlya: 182 cm/85 kg

Legjobb eredményei: olimpiai bajnok (párhuzamos óriás-műlesiklás, Salt Lake City, 2002)

Isabelle Blanc

Született: 1975. július 25., Nimes

Nemzetisége: francia

Sportága: hódeszka

Magassága/testsúlya: 171 cm/70 kg

Legjobb eredményei: olimpiai bajnok (párhuzamos óriás-műlesiklás, Salt Lake City, 2002); világbajnok (párhuzamos óriás-műlesiklás, Berchtesgaden, 1999), 3x vb-2. (párhuzamos műlesiklás, Berchtesgaden, 1999, óriás-műlesiklás és párhuzamos műlesiklás, Madonna di Campiglio, 2001); 9x Vk-futamgyőztes

HÓDESZKA. Férfiak, párhuzamos óriás-műlesiklás. OB: PHILIPP SCHOCH (SVÁJC), 2. Richard Richardsson (Svédország), 3. Chris Klug (Egyesült Államok), 4. N. Huet (Franciaország), 5. D. Kosir (Szlovénia), 6. M. Bozzetto (Franciaország). Nők. Párhuzamos óriás-műlesiklás. OB: ISABELLE BLANC (FRANCIAORSZÁG), 2. Karine Ruby (Franciaország), 3. Lidia Trettel (Olaszország), 4. J. Marczulajtis (Lengyelország), 5. M. Kirchgasser (Ausztria), 6. J. Pomagalski (Franciaország)

Nemzeti Sport 2002.02.16.

SLC.2002

KÉPEK

  

 
LINKEK

  SLC.2002