FONTOS


 








Eddig hat kvalifikációjuk van a mieinknek
A magyar női bobkettős az amerikaiakkal készül

A jövő évi téli olimpia magyar előkészítő bizottsága Aján Tamás főtitkár vezetésével péntek délelőtt a MOB székházában tartotta alakuló ülését, amelyen az érintett szövetségek főtitkárai - Pajor Ágnes (snowboard), Pignitzky Péter (sí) és Sallak György (korcsolyázás) - is részt vettek.

A három sportág olimpiai keretében jelenleg hódeszkában három, korcsolyázásban 17, sízésben 14 versenyző vesz részt a felkészülésben. Közülük az eddigiek szerint női műkorcsolyázásban egy versenyző, továbbá a Nemzetközi Síszövetségtől érkezett értesítés szerint sílövészetben Bekecs Zsuzsa és Szöllősi Ivett, valamint Holló Mátyás és Tagscherer Zoltán, sífutásban pedig Tagscherer Imre teljesítette a kvalifikációs szintet.

Molnár Zoltán ügyvezető igazgató jó hírrel is szolgált. A korcsolyázók öt, a sízők három, a hódeszkások pedig egymillió forintos keretet kaptak a felkészülésre. A szövetségek további támogatásra is számíthatnak, hiszen a NOB szolidaritási akciós pályázatot hirdetett a felkészüléshez való hozzájárulásra, amit május végén bírálnak el. Sallak György a leégett BS lebontása után a létesítményhelyzet miatt aggódott, az új pálya elkészültét pillanatnyilag nem látja biztosítottnak.

A kiutazás megszervezése is megkezdődött, az ajánlatok közül a legrövidebb és a legolcsóbb útvonalat választják ki, de a szövetségek igényeit is figyelembe veszik. A sportruházatot az Adidas, a ruházatot pedig a korábbi pályázat alapján a McGill cég szállítja.

Az előzetes, tájékoztató jellegű nevezések határideje október 22., a végleges, név szerinti nevezést pedig jövő év január 28-ig kell megküldeni. A téli olimpia magyar résztvevőinek hagyományos ünnepélyes fogadalomtételére a karácsony előtti közgyűlésen kerülhet sor. Az amerikai bobcsapattal együtt készülő és az elmúlt téli idényben reményt keltő eredményeket elért Stréhli Ildikó és Barati Éva kettős biztatást kapott a további felkészülésre. Részvételük kérdésében az eredmények alapján a közgyűlés dönt majd.

Vad Dezső, Nemzeti Sport 2001.05.12.

SLC.2002

KÉPEK

  

 
LINKEK

  SLC.2002