FONTOS


 








Lopnak Salt Lake Cityben

Szomorúan tudatta a sajtóval Salt Lake City-i téli olimpia szervezőbizottsága (SLOC), hogy tolvajok garázdálkodnak a játékok helyszínén. Eltűnt egy konténer, amelyben többek között 400 téli dzsekit szállítottak a rendezőknek.

Két hónappal a Salt Lake City-i téli olimpia előtt elkeseredett a szervező bizottság, eltűnt ugyanis a játékok rendezőinek, közreműködőinek és bíróinak szánt sportruházat egy része. Mint az SLOC elnöke mondta, volt nekik gondjuk eddig is, a tolvajok egyáltalán nem hiányoztak. A konténert, amelyben 400 téli dzsekit és más ruházati cikket vittek a városba, az SLOC raktárbázisán kifosztva találták. A kár 31 ezer dollár. A tolvajok még válogatósak is voltak, mert több száz zoknit és 40 nadrágot nem is vittek magukkal, így legalább a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjainak felöltöztetését - mert ezeket nekik szánják - el tudják kezdeni.



Igaz, a NOB tagjai azért még nem örülhetnek felhőtlenül a váratlan szerencsének, mert Linda Lucetti, az SLOC marketingmunkatársa azt közölte a lopás bejelentésekor, hogy egyelőre nem tudják, mikorra sikerül pótolniuk a téli dzsekiket.

Az ügyet az FBI is vizsgálja, mert felvetődött, hogy a dzsekiket terroristák lopták el, hogy azokat felvéve jussanak be a játékok helyszíneire. Az SLOC biztonsági főnöke azonban minden aggódót megnyugtatott, bármilyen kabátban érkezik is valaki a városba, csak az akkreditálással léphet be az olimpiai pályákra. Az olimpián sem a ruha teszi az embert.

Katona Horváth János, Magyar Hírlap 2001.12.07.

ATHÉN.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Salt Lake City 2002