FONTOS


 








Szandra nem lazít

Lajtos Szandra Szeged első téli olimpikonja. A fiatal, tehetséges versenyző szerdán este érkezett haza Salt Lake Cityből.

A rövid pályás gyorskorcsolya két számában, 500 és 1000 méteren állt rajthoz. Az utóbbiban hat és fél körön keresztül az élen haladt, s új junior országos rekordot ért el. Sokan azt gondolnák, hogy az elkövetkező időszakban a pihenés tölti majd ki Szandra életét. Akik így vélekednek, tévednek, hiszen már tegnap klubtársaival edzett; a hét végén pedig rajthoz áll a felnőtt országos bajnokságon Szegeden.

- Fáradtnak tűnik.

- Hosszú volt az utazás, több mint tizenkét órát repültünk. Először azt hittem, nem tudok majd regenerálódni, nehezen megy a visszaállás. Tévedtem, nem volt gond az elalvással, beájultam az ágyba.

- Jóval az olimpia rajtja előtt elutaztak. Mit csináltak az edzőtáborban?

- Nem unatkoztunk, a válogatott edzője nem kímélt bennünket. Calgaryban naponta kétszer tréningeztünk, a jeges mellett szárazföldi foglalkozások is szerepeltek a programban.

- Indulása előtt még bizonytalan volt, hogy melyik számokban áll rajthoz. Mikor dőlt ez el?

- Két nappal a rövid pályás gyorskorcsolyaversenyek előtt. Ekkor már biztos volt, hogy 500-on ott leszek, míg az 1000 méter még bizonytalan volt.

- Mindkét számban negyedik lett a futamában, a hosszabb távon új junior országos csúcsot futott, gondolom, ezzel elégedett volt?

- Az első futamom előtt nagyon izgultam. Amikor kimentem a pályára, eléggé megijedtem. Telt ház volt a csarnokban, a nézők tomboltak, fantasztikus hangulatot teremtettek. Teljesen megilletődtem, ha ekkor hozzám szólnak, nem biztos, hogy válaszolni tudtam volna. A rajtom jól sikerült, azonban esélyem sem volt, erős ellenfeleket kaptam. Az 1000 méteren nem foglalkoztam semmivel, jókedvűen léptem jégre. Jól kezdtem, hat és fél körön keresztül vezettem. Azzal már a futam előtt tisztában voltam, hogy a hajrát jobban bírják majd a riválisaim. Így is történt, az utolsó két körben elléptek mellőlem. Nem voltam csalódott, hiszen életem legjobb eredményét értem el, 1:40.688 percen állt meg az óra. Ez új juniorrekordot jelentett.

- Hogyan teltek a versenymentes napok?

- Az olimpiai falu rengeteg szórakozási lehetőséget kínált. Sok helyre mentünk el, megpróbáltuk teljesen kikapcsolni magunkat. Főként a magyar csapattal jártunk, másokkal nem nagyon barátkoztunk. A rövid pályás gyorskorcsolya és a műkorcsolya versenyeken a legtöbbször ott voltunk a lelátón, többek között szurkoltunk Sebestyén Júliának is. Fantasztikus volt a záróünnepség, Bon Jovi és Christina Aguleira koncertje magával ragadott.

- Nem sokat pihent, már túl van az első szegedi tréningjén.

- Nem lazíthatok, péntektől vasárnapig városunkban rendezik meg a felnőtt országos bajnokságot. Ezen szeretnék minél jobban szerepelni, érmeket szerezni.

Süli Róbert, Délmagyarország 2002.03.01.

SLC.2002

KÉPEK

  

 
LINKEK

  SLC.2002