FONTOS


 








Olimpiai hírek
----------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2004.08.06
----------------------------------------------------------------------

Nem mehet Athénba a fehérorosz sportminiszter

Az Európai Unió álláspontja szerint nem látják szívesen a fehérorosz sportminisztert az athéni olimpiai játékokon. Jurij Szivakov azért vívta ki a felelős szervek nemtetszését, ugyanis felmerült a neve azon személyeké között, akiknek köze van Alekszandr Lukasenko elnök politikai ellenfeleinek eltüntetéséhez. A görög kormány mindenesetre azonnal kijelentette, hogy amennyiben valóban Szivakov vezetné a fehérorosz küldöttséget, úgy nem fogják beengedni az országba.

Popov: Athéntól Athénig

Alekszandr Popov már visszatért egykori sikerei színhelyére. Tizenhárom évvel ezelőtt, 1991-ben éppen Athénban az akkor vadonatúj uszodában mutatkozott be, s nyerte a 100 méteres gyorsúszás Európa-bajnokságát.

Abban az uszodában, ahol most az olimpiai versenyeket is rendezik. Az akkor húszesztendős orosz úszó azóta sikert sikerre halmozott: 17 aranyérmet nyert, az olimpiai játékokon, világ- és Európa-bajnokságokon. Barcelonában és Atlantában egyaránt duplázott. Az atlantai sikeréről különösen büszkén nyilatkozott, mondván, hogy saját hazájában győzte le a kiváló amerikai úszókat. Sydneyben azután a hollandok új csillaga, Hoogeband 100 méteren megelőzte, de a tavalyi világbajnokságon már ismét a népszerű "Szása" volt a legjobb. A kiváló úszót időközben beválasztották a NOB sportolói bizottságába és ennek révén 1999 óta tagja a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak is.
ATHÉN.2004

LINKEK

  ATHÉN.2004