FONTOS


 








Schmitt Pál, a MOB elnöke is felszólal majd a NOB prágai ülésén
Döntés a 2010-es téli játékokról

----------------------------------------------------------------------
forrás: Vad Dezső, Nemzeti Sport 2003.06.27
----------------------------------------------------------------------

Július 2-án délután 17.30-kor jelentik be Prágában a Hilton szálló kongresszusi csarnokában a 2010-es téli olimpiai játékok színhelyét.

Egy nappal korábban, az Obecni színházban kerül sor a 115. ülés ünnepélyes megnyitójára, és már az első munkanapon ismerteti pályázatát a versenyben maradt három város: Vancouver, Salzburg és a koreai Pjongcsang. Eredetileg nyolc város pályázott: Andorra La Vella, a kínai Harbin, a spanyol Jaca és a macedóniai Szarajevó az első rostán akadt fenn, míg a svájci Bern a lakosság negatív véleménye után viszszalépett. Így maradt a három pályázó.

A NOB-ülés másik, érdeklődéssel várt eseménye a tisztújítás lesz. A jelenlegi első alelnök, az ausztrál Kevan Gosper, valamint a végrehajtó bizottságban a kínai Cseng Liang-he megbízatása lejár. Az alelnöki tisztségre a norvég Gerhard Heiberg, a lillehammeri téli olimpia főrendezője, a marketingbizottság vezetője, valamint Un Dzsong Kim, az Agfis koreai elnöke pályázik. A végrehajtó bizottság tagságára többen pályáznak, a legesélyesebb Caj Csing-jü, a helyettes kínai sportminiszter.

A már kijelölt olimpiai városok tájékoztatója mellett a bizottságok vezetői is beszámolót tartanak. Így Schmitt Pál az általa vezetett környezetvédelmi bizottság tevékenységéről ad számot.
ATHÉN.2004

LINKEK

  ATHÉN.2004