FONTOS


 








Megkésett köszöntés
Sport Nívódíj 2002 gála – díjátadás a BS-ben

----------------------------------------------------------------------
forrás: AT, Nemzeti Sport 2003.03.17
----------------------------------------------------------------------

Miniszter, nagykövet és főpolgármester után vasárnap már a sportvilág hírességei is beköszöntek a Budapest Sportarénába. Mégpedig azért, hogy őket köszöntsék a Sport Nívódíj 2002 gála keretében. Negyvenegy sportágat képviselt 540 sportoló és 250 edző.


A jelenlegi legeredményesebb magyar sportág, a kajak-kenu egyik képviselôje, Horváth Gábor (balra) is nívódíjas lett, képünkön Jánosi György sportminiszter gratulál
Bár ünnepi öltözetben jöttek, igazi sportteljesítményre van szükségük ahhoz, hogy beljebb kerüljenek. Két "stadionkör" megtétele után mindenki beleun a bejárat keresésébe, végül néhány parkolóőrnek megesik a szíve a tévelygő tömegen, és a garázson át bebocsátást nyernek a meghívottak. Nem csoda, hogy negyed órával a meghirdetett kezdési időpont után még üresen állnak a fogadásra kész asztalok.
A várakozás perceiben a Sportaréna elődjéről nosztalgiázhatunk egykori Zorán-koncert, birkózó- világbajnokság és hasonlók felelevenítésével. A vetítővásznakon Horváth Charlie siratja az előző BS-t, Szilvásy György államtitkár pedig azt magyarázza, mire jó a mostani.
Háromnegyed hétkor végre megszólalnak a fanfárok a színpad közepén. A két műsorvezető, Somogyi Diána és Komlósi Gábor köszöntője után még egyszer megnézhetjük ugyanazt a kivetítőkön, amit már kétszer láttunk.
Ezután a fogadást adó Jánosi György sportminiszter arról beszél, miért ez a nagy csúszás, mármint hogy márciusig kellett várni a legjobbak köszöntésével. Egyrészt nem volt rá költségvetési forrás az előző évben, másrészt a Sportaréna átadásához kötötték az eseményt, ez pedig ugyebár nem ment olyan simán.
A XX. század nagyjait hívják az emelvényre Bene Ferenc labdarúgótól Kulcsár Győző vívóig, akik egy-egy virágszállal sorakoznak fel egymás mellé. Baczakó Péternek, Moszkva súlyemelő olimpiai bajnokának balszerencséje van, őt szólítják először, neki kell a legtöbbet ácsorognia. Aztán a régmúlt idők bajnokai kikerülnek a reflektorfényből, lesétálnak az asztalok közé, hogy nívódíjakat adjanak át a 2002-es világ-és Európa-bajnokságok magyar érmeseinek. Felnőtteknek, junioroknak, ifiknek és serdülőknek, a szokásosan legsikeresebb sportág, a kajak-kenu legjobbjaitól a "lépcsőn ugrálás csigajelmezben" bajnokság győzteséig. Ez alatt nevek végeláthatatlan sorára bambulhatunk a kivetítőkön, lágy muzsika kíséretében. Majd rock and roll táncbajnokok bemutatója próbál vérfrissítést hozni az enyhén szólva nem pörgő programba.
A nap díjátadói és díjazottjai már bizonyítottak, most a BS-rendezvénycsarnokon a sor.

ATHÉN.2004

LINKEK

  ATHÉN.2004