FONTOS


 








Igen a tanulmányra
----------------------------------------------------------------------
forrás: VD, Nemzeti Sport 2003.01.02
----------------------------------------------------------------------

A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium a három hónapos megadott határidőn belül elfogadásra alkalmasnak ítélte a PriceWaterhouseCoopers által készített Olimpia 2012 megvalósíthatósági tanulmányt. A tárca korábbi vezetésének felkérésére készített tanulmányról a MOB már korábban kedvező véleményt alakított ki.

A könyvvizsgáló cég a terjedelmes, mintegy 1500 oldalas tanulmány rövidített változatát is elkészítette, amit a MOB vezetése még az ünnepek előtt mind a 156 tag címére postára adott. A MOB-tagok írásbeli véleményét 2003. január 31-ig várják a főtitkári irodán. A véleményeket összesítik, és a jövő évi első közgyűlés elé terjesztik. A MOB a jelentkezéssel kapcsolatos végleges döntését a kormány álláspontja és garanciája, valamint a főváros szándéknyilatkozata ismeretében hozhatja meg.

A jelentkezést egyébként 2003. július 15-ig kell eljuttatni a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz. Ezt követően a jelentkező városoknak 2004. január 15-ig hat témakörben 22 kérdésre kell válaszolniuk, amelyekben szervezési, lebonyolítási képességeikről adnak számot. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság a válaszok tanulmányozása alapján 2004 májusában - júniusában jelöli ki azt a négy-öt hivatalos pályázót, amelyeknek 2004. november 15-ig kell beadniuk részletes pályázatukat. A NOB-tagok továbbra sem látogathatják a pályázó városokat. A szemlebizottság értékelését követően a NOB 2005. júliusában Szingapúrban tartandó ülésén döntenek a 2012-es nyári olimpiai játékok helyszínéről.
ATHÉN.2004

LINKEK

  ATHÉN.2004