FONTOS


 








Westel-Sportfogadó
Olimpia és idegenforgalom

A Westel Sportfogadó hétfoi programján immár negyedik alkalommal volt foszereplo - leendo olimpiai pályázóként - Budapest.

Dr. Polonyi Károly, a Muszaki Egyetem Építészmérnöki Kara Idegennyelvi osztályának tanára szerint a hamvába holt budapesti expó után meg kell ragadnunk a lehetoséget, hiszen a világkiállítást vagy olimpiát rendezo városok mind hatalmas fejlodésen mentek keresztül. Dr. Árva László, a Magyar Turizmus Rt. vezérigazgatója úgy vélte, hogy Magyarország visszamaradottabb területei is fejlodési pályára kerülhetnének, ezzel egyidejuleg a fovárosra nehezedo ötkarikás terheken is lehetne könnyíteni. Halász Géza, a Fovárosi Közterület Fenntartó Rt. kommunális igazgatója helyettese az ország és a fováros jelenlegi helyzetét látva briliáns politikai gondolatnak nevezte a pályázati tervet. Varga László, a Fovárosi Közterület Fenntartó Rt. muszaki vezérigazgatója szerint a környezetvédelemben és hulladékkezelésben és -gazdálkodásban hazánk nagy lemaradásban van, egy ilyen világesemény katalizátorként gyorsíthatná fel a fejlesztési folyamatokat.

Dr. Andrea Sartori, a sydneyi és a fokvárosi pályázatban részt vett nemzetközi tekintélyu pénzügyi tanácsadó cég, a KPMG senior menedzsere elmondta, hogy érdemes és hasznos lenne a 2004-es athéni játékok elo- és utóéletét, az olimpia lebonyolítását alaposan tanulmányozni, hiszen a görög fováros sok tekintetben hasonlít Budapestre.

Tóth Ferenc százados, a Vám- És Pénzügyorség Országos Parancsnokságának foeloadója az utasforgalom lebonyolítását és az országba behozandó tárgyak, például a sportfelszerelések, gyógyszerek ellenorzését tekintette a fo feladatnak. Dr. Niklai Ákos, az Idegenforgalmi Munkaadók Országos Szövetségének elnöke szerint Budapest és Magyarország más lesz egy olimpia után, mint ami elotte volt.

A Westel Sportfogadó olimpiai körutazásának következo, november 26-ai állomásán a rend- és katasztrófavédelem, valamint a közegészségügy képviseloi szállnak a Budapest hajó fedélzetére.

Füredi Marianne, Nemzeti Sport 2001.11.21.

ATHÉN.2004

LINKEK

  ATHÉN.2004