FONTOS


 








Pound vádol

Richard Pound, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) marketingfőnöke és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) vezetője, úgy t?nik, továbbra sem képes feldolgozni a Moszkvában történteket, és kijelentette hogy nem volt tiszta a július 16-i, a belga Jacques Rogge győzelmével végződött NOB-elnökválasztás. A sportdiplomata szerint a szervezet ázsiai és európai tagjai összefogtak, és megállapodtak abban, ha Peking nyer, európai vezető kerül az elnöki székbe (mint ismeretes, Kína fővárosa toronymagasan megelőzte vetélytársait és megkapta a 2008-as nyári játékok rendezési jogát). A marketingfőnök a Radio-Canada internetes oldalán az alábbi mondattal foglalta össze a történteket: "Ti kapjátok a játékokat, mi pedig az elnökséget."

Samaranch utca?

BARCELONA. Erősen megoszlanak a vélemények Juan Antonio Samaranch, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) júliusban visszavonult elnökének személyével és munkásságával kapcsolatban. Többek között, erre enged következtetni az a megmozdulás, amelyet egy spanyol kisvárosban, L'Ametlla del Valles-ban szerveztek a NOB tiszteletbeli elnöke ellen. A transzparensekkel felvonulók kifogásolták, hogy az önormányzat utcát akar elnevezni városukban Samaranchról, noha a Franco-kormány idején jelentős sportvezetői funkciót betöltő exelnöknek semmiféle kötődése sincs a településhez.

Igen a sportcentrumra

ATHÉN. Folytatódik a 2004-es olimpia kajak-kenu és evezős versenyeinek otthont adó vízisportcentrum építése, miután a görög Legfelsőbb Bíróság elutasította a természetvédők és régészek keresetét, amelyben a munkálatok leállítását követelték. Előbbiek a környék növény- és állatvilágát féltik, utóbbiak egy júniusban végzett ásatás során felszínre került, állítólag a maratoni csatából származó leletegyüttes pusztulásától tartanak.

Támogatás a legjobbaknak

MEXIKÓVÁROS. A Mexikói Nemzeti Sportbizottság (CIMA) döntésének értelmében negyvennyolc, az athéni játékokra készülő sportoló kiemelt támogatást kap az erre a célra elkülönített 3.7 millió dolláros keretből. A legmagasabb összeg - havi 2630 dollár - a Sydneyben aranyérmet szerző súlyemelő, Soraya Jiménez számlájára kerül. Jiménez volt a közép-amerikai ország első női olimpiai bajnoka.

Nemzeti Sport 2001.08.19.

ATHÉN.2004

LINKEK

  ATHÉN.2004