FONTOS


 








Molnár Zoltán a MOB új igazgatója
Megkezdődik a téli olimpia előkészítése

- Nem vagyok idegen a Balogh Tihamér utcai székházban, hiszen Atlanta óta részt vettem a MOB elnökségének munkájában. Ráadásul az a megtiszteltetés ért, hogy Sydneyben az olimpiai csapat vezetője lehettem - mondta Molnár Zoltán, a MOB új igazgatója, aki március utolsó napjaiban huszonhét éves szolgálat után búcsúzott eddigi munkahelyén, a Népstadionban, s kezdett dolgozni a MOB igazgatójaként.

- Mik az első feladatai?

- A január elsején életbe lépett sporttörvény szerint a magyar sport jövőbeni három meghatározó szervezete, az ISM, a MOB és a megalakulás előtt álló Nemzeti Sportszövetség. Ezen belül egyértelmű az a szándék hogy az olimpiai sportágak szakmai munkájának és finanszírozásának gazdája a MOB legyen. Megfelelő szervezeti kereteket kell teremtenünk, és újabb anyagi forrásokat kell felkutatnunk ahhoz, hogy a szakszövetségeket támogatni tudjuk.

- Milyen változások várhatók a MOB-iroda munkájában?

- A sporttörvényben meghatározott feladatok színvonalas ellátására kell a lehető legjobban felkészülnünk. Az irodának elsősorban két területen, a szakmai munkában és a marketingtevékenységben kell erősítenie. Alapvető változásra van szükség az interneten történő hazai és nemzetközi jelentkezésben is. Két-három új munkatárs felvételét tervezzük, ezzel együtt viszont a jelenlegi székház is szűknek bizonyul, így más otthon után kell nézni, ahol nemcsak a munkatársak, hanem az egyes bizottságok és az elnökség is kulturált körülmények között dolgozhat.

- Mit mondana a közeljövő feladatairól?

- A MOB szokásos, négyévenkénti megújulásának időpontját a sporttörvény életbe lépése és az ehhez alkalmazkodó alapszabály-módosítás, a tagok delegálására jogosult szakszövetségek újjáalakulása némileg eltolta. Így az alapszabályt csak az április 21-i közgyűlés fogadja el, s azt követően június 9-én alakul újjá a testület. Intenzívebben kell foglalkoznunk a téli olimpián való részvétellel, hiszen ha télen egészen mások is a célkitűzések, kisebb a részvételi létszám, azért hasonlóak a feladatok. A napokban megalakítjuk a Salt Lake City-i magyar előkészítő bizottságot. Az elnökség már foglalkozott az athéni olimpia felkészülési irányelveivel. A tervezet alapján a szakszövetségek már dolgoznak a programon, amit április végéig nyújtanak be hozzánk. A szövetségekkel korrekt partneri kapcsolatot, becsületes együttműködést szeretnénk kialakítani, aminek kulcsszava a felelősség.

Vad Dezső, Nemzeti Sport 2001.04.14.

ATHÉN.2004

LINKEK

  ATHÉN.2004