FONTOS


 

Főpróba a Szigeten

Főpróbát tart szerdától a Margitszigeten a magyar férfi pólóválogatott. Az immár ötödik Unicum-kupán tesztel a Kemény-csapat. A módfelett rangos tornán idén a magyar válogatott mellett Spanyolország, Németország, Szlovákia, Ausztrália és az Egyesült államok csapata szerepel -- tudhattuk meg hétfőn délelőtt, a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában tartott tájékoztatón. Zwack Péter, a tornát és a pólószövetséget támogató Zwack Unicum Rt. igazgatóságának elnöke elmondta, továbbra is a magyar vÍzilabdázás mellett állnak, majd hozzátette, kiváncsian várja, mit nyújt a csapat a szeptember 2-án rajtoló firenzei Európa-bajnokságon. Dr. Kemény Dénes, a férfiválogatott szövetségi kapitánya helyzetértékelése szerint: "A játékosok jelenleg hetven-nyolcvan százalékos edzettségi állapotban vannak, biztató jel, hogy idén sikerült megnyerni az eddigi nemzetközi tornákat."

Az Unicum-kupán a magyar csapat mellett mazsorettek is szórakoztatják majd a nagyérdeműt, ám talán még a mazsoretteknél is érdekesebb lett volna, ha a szintén Eb-re készülő magyar női pólóválogatott -- akár betétprogramként -- a Hajós Alfréd uszodában mérkőzik meg Franciaországgal.

A tervek szerint Tiszafüreden találkoznak a felek...

A program.
Augusztus 18.
15.45:
Szlovákia--Ausztrália
17:
Egyesült Államok--Spanyolország
18.30: Magyarország--Németország

Augusztus 19.
16:
Ausztrália--Spanyolország
17.15: Németország--Egyesült Államok
18.30: Magyarország--Szlovákia

Augusztus 20.
16:
Spanyolország--Németország.
17.15: Egyesült Államok--Szlovákia
18.30: Magyarország--Ausztrália

Augusztus 21.
16:
Ausztrália--Németország.
17.15: Szlovákia--Spanyolország.
18.30: Magyarország--Egyesült Államok

Augusztus 22.
8.30:
Németország--Szlovákia.
9.45:
Egyesült Államok--Ausztrália.
11:Magyarország--Spanyolország

Nemzetközi férfitorna az Unicum-kupáért, Budapest 1999
A játék is unicum lesz?
Kiss Gergely megsérült

Dr. Kemény Dénes: Benedek az ügy kipattanása óta elképesztő intenzitással edz, pedig korábban sem arról volt híres, hogy lazsál a tréningeken.

Készülnek.

Van is mire...

Szeptember 2-án az Olaszország-Magyarország presztÍzsmeccsel megkezdődik Firenzében a férfi Európa-bajnokság. Az előadás még odébb van, augusztus 18-tól viszont a főpróba következik, méghozzá Budapesten.

Az Unicum-kupán az Eb-cÍmvédő magyar-válogatott mellett az olimpiai és világbajnok spanyol, a Világkupa-győztes Egyesült Államok, valamint Ausztrália, Németország és Szlovákia válogatottja száll vÍzbe. Dr. Kemény Dénes, a magyar nemzeti együttes szövetségi kapitánya nem titkolja, az Unicum-kupán (annak ellenére, hogy "csak" felkészülési torna) is győznie kell a csapatnak.

- Több okból is - kezdi Kemény. - Tartozunk ennyivel a közönségünknek, amely remélhetőleg a mostani tornán is megtölti a Hajós Alfréd uszoda lelátóit és tartozunk ennyivel a tornát támogató cégnek, a Zwacknak. Nem segÍti a munkánkat, hogy Kiss Gergely megsérült, a lábára kapott egy rúgást, ezért nem biztos, hogy ott lesz az Unicum-kupán.

- A Benedek-ügy mennyire viselte meg a csapatot?

- Semennyire. Tudják ők is, Tibor nem doppingolt, csak hibázott. Benedek egyébként az ügy kipattanása óta elképesztő intenzitással edz, pedig korábban sem arról volt hÍres, hogy lazsál a tréningeken.

- Nem titok, az olaszok videokamerával felszerelkezve érkeznek az Unicum-kupára, szeretnék kielemezni a mieink játékát. Mindent megmutatnak nekik?

- Az botorság lenne. Természetesen vannak olyan taktikai elemeink, támadás- és védekezés-variációink, amelyeket kifejezeten az olaszok elleni firenzei meccsre tartogatunk. Az Unicum-kupán ennek megfelelően azok a játékosok kapnak majd hangsúlyosabb szerepet, akik esetleg nem lesznek kulcsfigurák az európa-bajnokságon.

- Ez azt jelenti, hogy tegyük fel Kásás Tamás - ő ugye, meghatározó? - az Unicum-kupán emberfórban nem lőhet kapura?

- Ez Így túl sarkos. Lőhet kapura, lőni is fog, de az emberelőnyös játék lehet, hogy más lesz. A fórok kihasználásában amúgy egyre jobb a csapat, a spanyol túrán például hatvanszázalékos volt a kihasználtság. Ez biztató mutató.

- Azt nyilatkozta, a horvát-válogatott ott tart, ahol a magyar együttes két éve, a sevillai Európa-bajnokság előtt. Csak nem azt akarja ezzel, mondani, hogy a horvátok nyernek Firenzében?

- Nem erre gondoltam, ám látni kell, motivált csapatról van szó, jól sikerült náluk a fiatalÍtás. Biztos, hogy jobban fognak szerepelni mint a tavalyi perthi világbajnokságon. Persze nem lesz nehéz dolguk, hiszen ott nem kerültek be a legjobb hatba.

- Tehát megnyerik az Unicum-kupát?

- Erre csak azt mondhatom: szeretnénk...

***

Kemény-keret

Dr. Kemény Dénes hétfőn keretet hirdetett. A tizenhatos lista egy fővel csökken majd, hiszen 15 játékos nevezhető a firenzei Európa-bajnokságra. A kapitány a következőképpen indokolt: "A felkészülés elején a játékosok képességei alapján állÍtottam össze a keretet, a mostani szűkÍtéshez pedig a mutatott forma szolgált alapul."

A keret: Kósz Zoltán (FTC), Kovács Zoltán (UTE) -- kapusok. Steinmetz B., Fodor, Székely, Kiss Cs. (FTC), Vári A., Tóth F. (Vasas), Biros, Kiss G. (UTE), Kásás (Posillipo, olasz), Märcz (BVSC), Varga Zs. (Mladost, horvát), Molnár T. (Jug Dubrovnik, horvát), Vincze (VK Becsej, jugoszláv), Benedek (Roma, olasz) -- mezőnyjátékosok.

Sal Endre Nemzeti Sport 1999. augusztus 13-17.

Férfi válogatott
Női válogatott
VERSENY

KÉPEK

 

 
LINKEK