FONTOS


 

A remeklő Primász és Valkay vezérletével világbajnokot vert Faragó kapitány válogatottja
Ágnes-nap volt Barcelonában

------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.07.16
------------------------------------------------------------

Kicsit megijedtek önmaguktól. Megijedtek, hiszen soha sem szoktak jól kezdeni, a döcögős rajthoz szoktak hozzá, ahhoz, hogy kapaszkodni kell, menni, falat, hegyet mászni. Ehhez képest itt, ebben a csodás városban azonnal a húrok közé csaptak, hibátlanul vízilabdáztak, kiütötték a sokkal jobb sorsra érdemes hazai csapatot.

"Mi lesz ezután?” - tették fel a kérdést mosolyogva a lányok, akik persze fogadkoztak, most végre elkapják az olaszokat. Azokat az olaszokat, akik hetekkel ezelőtt az Európa-bajnokságon felettébb vitatható négyméteresekkel győztek a fináléban ellenük, azokat az olaszokat, akik két esztendeje a vb döntőjében törtek borsot az orruk alá.
Na most aztán visszakapták a kölcsönt! A magyar válogatott két Ágnese bámulatos produkcióval fektette őket két vállra!
Pedig amilyen jól indult a spanyolok elleni, olyan rosszul ez a parti. Most a mieink kapujában pihent meg a ráúszást követő pillanatokban a labda, Di Mario leheletfinoman, és ami ennél is lényegesebb, rendkívül pontosan ejtette át a kint helyezkedő Sós Ildit. És ahogyan vasárnap Primász Ági, úgy ezúttal a Formiconi-csapat ügyeletes gólvágója duplázta meg találatainak számát (egy emberelőnyt is értékesített), így alighogy feleszméltünk, 2-0-s hátrányt jelzett a tábla…
Ennek ellenére döntetlenre mentette a menetet csapatunk! Pelle Anikó egy távolit vert be, Miceli találata után Valkay Á. és Primász volt eredményes, míg a megszokott Malato-gólt a bombaformában lévő Primász kontrázta meg. A lövés csodálatosságát az is jelezte, hogy még Conti kisasszony is tapsra ragadtatta magát.
Ha valaki nem tudná: említett hölgy az olasz válogatott klasszis kapusa…
A folytatásban aztán a vezetést is átvették Faragó Tamás kiválasztottjai (Drávucz Rita szép, elhajlásos lövéssel járt túl a bentlévők eszén), ám a játékvezető páros hathatós közreműködésének köszönhetően átmeneti volt csupán ez az állapot. Sorra kapták az emberfórokat az olaszok (nem csak a bekkelő Szremkó Krisztina, Rédei Kata páros, hanem Primász is csakhamar a kipontozódás szélére sodródott!), amelyek közül kettőt csak értékesítettek valahogy. Ráadásul Grego a támadóidő lejárta előtt tíz méterről pattintott a ritmust nem érző Sós kapujába, ami láthatóan megroggyantotta a csapatot. Horváth Patrícia érkezett, ám Bosurgi ziccerét ő sem háríthatta (az olasz négyes azután lendülhetett kontrába, hogy előtte Tiba Zsuzsát kis híján a vízbe fojtották a túloldalon). Még szerencse, hogy az ellenállhatatlan Primász is beköszönt, életben tartva reményeinket.


Hihetetlenül fontos meccset nyert meg kedden a magyar együttes, amely ezzel a gyôzelemmel csoportelsônek tekinthetô (Fotó: Reuters/Balogh László)
"Manó! Vissza!” - adott újra lehetőséget a padon szomorkodó Sósnak a kapitány, aki mosolyogva konstatálta, hogy az ellenfél újra csak emberelőnyben adogathat. A fór kimaradt, az ellentámadás viszont Valkay Ági révén nem, így kapaszkodtak fel egy gólra játékosaink. Ez az egygólnyi különbség meg is maradt a végső felvonás kezdetéig (a védekezés rejtelmeiben is elmélyülő csapatok kőkemény harcában Allucci és Primász járt sikerrel), ám annak az elején azon nyomban meccsnulláról folytathatták a felek: Valkay Á. pattintását ugyanis benyelte Conti. Az őrült csatában hosszú gólcsend következett, amelyet két perccel a dudaszó előtt Tiba tört meg: centerünk előnyben nem a falból, hanem tőle szokatlan módon - ha már a négygólos Primászra hátrányban is külön őrzőt állított Formiconi mester… - átlövésből volt eredményes. Eztán Györe Anett sallangmentes szerelése következett Malatóval szemben, majd egy kontra, egy Stieber-Valkay Á. mestermunka (utóbbi is elérte negyedik gólját!), és nagy-nagy ölelkezés. Ragusa szépítő találata a nem oszt, nem szoroz kategória tartozékává vált csupán, hiszen már nem volt mitől megijedni. És a jelek szerint a továbbiakat illetően sincs!

Mestermérleg

Faragó Tamás:
- Ahogy a játékosaim bementek a vízbe, garancia volt arra, hogy nem lehet baj. Nem is lett!

Pierluigi Formiconi: - A magyar válogatott ellen mindig nehéz nyerni, ami ezúttal nem sikerült. Nem vagyunk idegesek, hiszen ezzel még nincs veszve semmi, csoportmásodikként is elérhetjük a célunkat.

Görög–német: megint német győzelem

Csakúgy, mint egy nappal korábban az uraknál, a nőknél is meglepő eredménnyel zárult a görög-német összecsapás: a sok német turista legnagyobb örömére itt is csapatuk diadalmaskodott! Ezenkívül semmi rendkívüli nem történt, hiszen a kanadaiak, az ausztrálok, az oroszok és a hollandok, valamint az amerikaiak is könnyedén intézték el ellenfeleiket.

További eredmények

A-csoport: Kanada-Brazília 9-2 (3-0, 4-0, 2-2, 0-0). Gólszerzők: Arpin 2, Dow 2, Illing, Dewar, Salat, Dionne, Begin, ill. Pedrosa, Henriques.

Ausztrália-Nagy-Britannia 16-2 (2-0, 5-1, 4-0, 5-1). G: Stuhmcke 4, Smith 2, Gynther 2, Norwood 2, R. Rippon, Castle, Woods, M. Rippon, Fox, Byram, ill. Lewis, Leighton

B-csoport: Oroszország-Venezuela 23-4 (7-0, 5-2, 6-1, 5-1). G: T. Petrova 4, Linkova 3, Salimova 3, Turova 3, Jajna 3, Sepelina 2, Konukh 2, Szmurova 2, Zubkova, ill. Rego 2, Rivero 2.

Hollandia-Japán 15-3 (5-1, 5-0, 2-2, 3-0). G: Kuipers 3, de Bruijn 3, Quint 2, van den Berg 2, Peerenboom 2, Koot, Kappen, van den Sloot, ill. Tanak 2, Jamajaki

C-csoport: Egyesült Államok-Franciaország 15-3 (5-1, 4-1, 5-0, 1-1). G: Villa 6, Estes 4, Moody 2, Dingeldein, Beauregard, Stachowski, ill. Gauthreau 2, Guillet.

Németország-Görögország 10-8 (3-1, 3-3, 4-2, 0-2). G: Schindelbauer 3, Kottig 2, Rump 2, Bujka 2, Rohe, ill. Rumpesi 3, Asilian 2, Kozomboli 2, Petasli

D-csoport: Spanyolország-Kazahsztán 7-4 (2-1, 2-1, 0-1, 3-1). G: Ramirez 4, Ribera, Valles, Lopez, ill. Koroleva 4

Férfi válogatott
Női válogatott
Kovács Ágnes
Vizes vb, Barcelona 2003
VERSENY

LINKEK

  Barcelona 2003