FONTOS


 

Főpróbát tartott az olimpiai bajnok
Csollány: az erő legyen veled!

Csollány Szilveszter főpróbát tartott. Olimpiai bajnok tornászunk a péntek délelőtti edzésen letesztelte, hogyan is áll gyűrűgyakorlatával, amelyet a két hét múlva kezdődő párizsi Világkupán mutat majd be. Az eredmény egyelőre kielégítő. Még akkor is, ha a harmincesztendős versenyző fintorogva kászálódott le a szerről.

- Áá, még nincs meg a kellő erőm hozzá! A Szentpéternél mindig elfáradok, és noha végig tudom csinálni a gyakorlatot, még nem érzem, hogy az igazi lenne - bosszankodott a tornász, aki, bár az idő szorítja, biztos benne, hogy Párizsban nem fog szégyent vallani.

Azért sem, mert a nemzetközi mezőny egyik legerősebb versenyzőjeként tartják számon, és az elkövetkező négy évre meghatározott új szabályok pont az ő adottságainak kedveznek.

- Már csak az erősítésen van a lényeg. A következő héten még meghajtom magam, aztán szép fokozatosan visszaveszek, hogy a párizsi versenyre ideális állapotban tudjak utazni - folytatta a versenyző, aki még nincs két hónapja, hogy az év végi pihenő után újra elkezdte az edzéseket.

A pénteken bemutatott gyakorlata azonban nem a végleges formáció. Ezt a produkciót a párizsi és a cottbusi Világkupán láthatjuk tőle.

- Bár ez a gyakorlatom is tízpontos, az igazi durranást az őszi világbajnokságra tartogatom. Több olyan látványos elem lesz benne, mint amilyet a sydneyi olimpián is láttak tőlem a nézők. A genthi verseny egyébként különösen fontos lesz az életemben, hiszen már csak a világbajnoki aranyérem hiányzik a gyűjteményemből - tette hozzá Csollány.

L.Á., Nemzeti Sport 2001.03.03.

SPORTOLÓ

  BARCELONA 1992
  ATLANTA 1996
  SYDNEY 2000

 
KÉPEK

 

 
LINKEK

  Csollány Szilveszter