FONTOS


 

Csollány Szilveszter a hét legjobb sportolója a MaiLap-nál
Erőn felül

Csollány Szilveszter ott folytatta, ahol kétezerben abbahagyta. Menetel. A sydneyi nyári olimpián a gyűrűdöntőben parádézott, s aranymedált szerzett tornászunk két elsőséggel nyitotta ezt az évet. Előbb Párizsban, múlt szombaton pedig Cottbusban nyert Világkupa-versenyt.


- Fárasztó volt a cottbusi tortúra - mondja el telefonon a Honvéd-tornász -, kétszer kellett ugyanazt a gyakorlatot bemutatni.


Másodszor is nyert

S mivel a Szilas becenevű tornász kompozíciója tele van erőelemekkel, hát alaposan elfáradt. A bolgár Jovcsevet azonban mindkétszer móresre tanította, noha riválisának a második gyakorlat bemutatása előtt húsz perccel több pihenőidő jutott.
- A második gyakorlatomban volt megingás, azzal nem nyernék világversenyt... - teszi hozzá önkritikusan Csollány, s úgy jellemez, erőn felüli diadalt aratott. Amúgy meg nem túl szimpatikus számára ez a kétgyakorlatos szisztéma. Ma érkezik haza Németországból, holnap már a családi ház építése köti le figyelmét. Nagytarcsán vesz egy telket, kedden azzal az ismerősével tárgyal, aki a majdani épület terveit készíti.

(sz-ó), A Színes Sport 2001.04.02.

SPORTOLÓ

  BARCELONA 1992
  ATLANTA 1996
  SYDNEY 2000

 
KÉPEK

 

 
LINKEK

  Csollány Szilveszter