FONTOS


 

Nem ragaszkodik a Reccóhoz, de ott marad
Benedek jó csapatra vágyik

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2003.02.06
--------------------------------------------------------------------------------

Diszkréten rotyogó olaj a háttérben – "Halat sütök, újabban elkezdtem főzni; szerintem egész ügyes vagyok” –, szokványosan nyugodt hang a telefonban, avagy Benedek Tibor genovai lakásában béke s nyugalom honol.

Olimpiai bajnok balkezesünket az sem húzta fel, hogy a bulvárlapok kedden folyvást azzal nyaggatták: igaz-e, hogy válása miatt hazavágyik, és az Újpestben folytatja pályafutását. "Én meséltem nekik a magánéletemről, még mindig jobb, mintha elkezdenek találgatni" - szögezte le a válogatott csapatkapitánya, aki már decemberben megegyezett a reccói vezetőkkel, hogy újabb két évig Itáliában marad.
- Mindenkinek most jár le a szerződése, és szeretnék együtt tartani a csapatot - közölte az olasz bajnok kulcsembere. - Először velem ültek le tárgyalni, s kerek perec kijelentették, én vagyok a legfontosabb, ezért minden mást az én válaszomtól tesznek függővé. Végül sikerült megállapodnunk.
- Adódik a kérdés, mi az alapja az UTE-szálnak - azon túlmenően, hogy ott vált világsztárrá a kilencvenes évek első felében.
- Amikor karácsonykor otthon jártam, s lementem az uszodába, épp az UTE edzett. Csapó Dudi érdeklődött, hogy mi van, s azzal váltunk el, hogy szóljak, ha haza akarok jönni.
- És akar?
- Szeretnék, mert manapság már csak a vízilabda köt Olaszországhoz. Ez azonban még odaköt, s szerintem ez az elkövetkező két évben nem fog változni. Feltéve ha az itteni aláírásig hátralévő két-három hétben nem történik valami csoda.
- Például?
- Érkezik egy visszautasíthatatlan ajánlat Magyarországról.
- Az mit takar?
- Az anyagiakon múlik, de ezalatt nem csupán az én fizetésem értendő, hanem egy szupercsapat kialakítása is. Reccót ugyanis csak egy otthon bajnokesélyes, sőt, európai kupagyőzelemre is méltó gárdáért hagynám itt.
- De azért otthagyná akár most is, a kézfogás ellenére is?
- Ott. Minthogy azonban ilyen megkeresés még csak jelzésszinten sem érkezett, nem hívott senki, gyaníthatóan elvi eshetőségről beszélgetünk csupán. Ugyanakkor a szerződésembe belefoglaltatom, hogy ha úgy adódik, egy év múlva is hazamehetek. Már nem ragaszkodom annyira Olaszországhoz.
Férfi válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Benedek Tibor