FONTOS


 

Várira is vágynak az új reccói szupergárda tulajai
Benedek: Róma nem örök

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2001.03.30
--------------------------------------------------------------------------------

Ugyan az olasz bajnokság hétfőn dől csak el a két hullafáradt finalista, a Posillipo Napoli és a Florentia között, az már bizonyos, hogy a magas északon egy új szupergárdát szerveznek, amelyik a következő idényben mindkét csapatra veszélyes lesz.


A tavalyi eltiltás után az idénre Benedek ismét szenzációs formába lendült
Legelébb is azért, mert a Pro Recco kétéves szerződést kötött Benedek Tiborral. Az atlantai olimpia óta Rómában játszó balkezes kérdésünkre elárulta, fél évtized után nem elsősorban a fővárosból, hanem a klubból lett elege. "Persze most nagy a felháborodás, közölték, hogy a leendő szponzor azért lépett épp most vissza, mert én elmegyek, ezért nem akarják kifizetni a nekem járó pénz utolsó részét. Azt hiszem, ez is érzékelteti, milyen viszonyok uralkodnak nálunk, s miért döntöttem úgy, ebből nem kérek a továbbiakban." A talján bajnokság gólkirálya azt is elárulta, a Recco mellett keresték Nápolyból és Bresciából is, de "Nápolyba nem akartam menni, mert nélkülem is elég erősek, Reccóban pedig sokkal komolyabb csapatot akarnak összehozni, mint Bresciában. Megtartják azokat, akik eddig is ott voltak, pluszban odahozzák rajtam kívül Ikodinovicsot és Alessandro Calcaterrát, továbbá nagyon szeretnék szerződtetni Vári Attilát is."

Olimpiai bajnokunk arra a kérdésre, hogy felesége - aki tősgyökeres római - mit szólt a döntéséhez, annyit válaszolt: "Elfogadta a döntésemet, annál is inkább, mert házasságunk négy éve alatt most költöztünk a negyedik lakásunkba, azaz nincs meg az az érzésünk, hogy egy szívünkhöz nőtt otthont hagyunk itt."

Férfi válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Benedek Tibor