FONTOS


 

"Súlyos váddal illetnek"
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: misur, sal, Nemzeti Sport 1999.08.08
--------------------------------------------------------------------------------

Benedek Tibor meglepődött.

Főként azon, hogy az olasz La Gazzetta dello Sport név szerint gyanúsítgatja. Szerinte ez már sok, főleg, hogy semmi bizonyíték nincs rá (a B-teszt el sem készült ), hogy az ő lelete is pozitív. Nem érti az eljárást, és előre szól, abban az esetben, ha kiderül, semmi alapja a gyanúsítgatásoknak, akkor lépni fog. A klubban már jelezte: beperli a La Gazzetta dello Sportot.

-- Képzelhetje, hogy érzem magam, Szentesen már mindenki úgy jött oda hozzám, hogy mi van, doppingoltam? -- kezdte Benedek Tibor.

-- Mit szól az olasz sportújság szombati cikkéhez?

-- A Gazzetta dello Sport leírta a nevemet, gyanusítgat. Ezzel változott a helyet, egyértelmű, hogy ilyet nem tehet, mielőtt a B-próba eredménye nincs meg.

-- Mit tesz?

-- Már beszéltem a rómaiakkal, beperelik az újságot. Ha negatív lesz a B-teszt, és ebben biztos vagyok, akkor elvárom az ügy minden szereplőjétől, az újságíróktól is, hogy ugyanolyan terjedelemben és tálalással foglalkozzanak azzal, hogy Benedek Tibor tiszta, semmi nem tapad a nevéhez. Ez fontos, mert ez egy komoly ügy. Súlyos váddal illetnek, ha negatív lesz a B-teszt, akkor is rajtam maradhat a bélyeg. Ha kiderül, hogy csak találgatásokról volt szó, és csupán belekeverték a nevemet, annak ssúlyos következményei lesznek. Olaszországban is, és lehet, hogy Magyarországon is.

-- Fenyegetőzik?

-- Nem fenyegetek, az én helyzetemben mindenki ezt tenné, főleg, hogy tiszta a lelkiismeretem, nem szedtem semmit. Akik támadnak, vagy támadni fognak, azok tudják mit tesznek. Ha jogtalanul hurcolnak meg, ha károm lesz ebből az ügyből, akkor biztos, hogy megteszem a megfelelő lépéseket.

-- A klubjában azon kívül, hogy pereskednek, mit szólnak az esethez?

-- Azt mondták, eddig is mellettem álltak, s a továbbiakban is így tesznek. Az elnökünk nyilatkozott a televízióban, elmondta, meggyőzdése, hogy nem szedtünk semmit. Hétfőn Rómában sajtótájékoztatót tartanak az ügyben.

-- Ön ott lesz?

-- Nem, a magyar válogatottal készülök tovább.

Férfi válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Benedek Tibor