FONTOS


 

Nők. A Vasas és az Angyalföldi SI egy csapatot alkot
Domino a női pólóban is

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.09.10
--------------------------------------------------------------------------------

Az Euroliga-győztes, négyszeres bajnok Domino-BHSE kiterjesztette szárnyait a magyar női vízilabda fölé is. Novák Ferenc szakosztály-igazgató elmondta, a Domino és a Bp-Honvéd három évre szóló fúziós szerződést kötött a Polo SC-vel, e szerint az elmúlt női pontvadászatban negyedik helyen végző együttes Domino-BHSE-Polo néven szerepel a következő idényben.

A megállapodás sejtetni engedi, hogy a továbbra is Györe Lajos vezetésével dolgozó női csapat biztos anyagi hátteret maga mögött érezve koncentrálhat a feladatokra, ráadásul jelentősen meg is erősödött.

"A Vasasból a kapus Horváth Patrícia, valamint Ipacs Barbara, Porvay Janka és Tomaskovics Eszter érkezik hozzánk, a BVSC-ből szerződtetjük Tóth Ildikót, míg a válogatott kapus Tóth II Andrea húga, Lilla nálunk kezdi újra a vízilabdát - újságolta Györe Lajos. - A bajnokságban a dobogót célozzuk meg, a Magyar Kupában pedig szeretnénk döntőt játszani, ezzel kivívni a nemzetközi kupaindulás jogát. A legnehezebb dolgom talán az lesz, hogy a húsz játékosból kiválasszam a legjobb csapatot."

Ahogy Györe Lajos felsorolásából is kiderült, rengetegen hagyják ott a legutóbb kupadöntős és bajnoki harmadik Vasast, amelyről azt is lehetett hallani, hogy megszűnik. Markovits László, az angyalföldi klub ügyvezető elnöke a következőképpen reagált felvetésünkre: "Szó sincs megszűnésről. Egyszerűen az történt, hogy az amúgy is a női vízilabda-szakosztályunk utánpótlását adó Angyalföldi SI és a Vasas nem indít külön együttest a bajnokságban, hanem együtt, egy csapatként szerepel a következő idényben, mégpedig Vasas-ASI néven. A változásnak költségkímélő, gazdasági okai vannak."

Mint megtudtuk, az együttest Kovács Imre, az ASI eddigi mestere irányítja majd, és a fent említetteken kívül a 69-szeres válogatott Kisteleki Dóra is elhagyja a Vasast, miután - Markovits László által is jogosnak tartott - feltételeit nem tudták teljesíteni. Kisteleki az ezüstérmes Szentesben folytatja pályafutását, csakúgy, mint Sipos Edit, aki Dunaújvárosból tér vissza egykori klubjához.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK