FONTOS


 

Gerendás túl van a munka unalmas részén
Sikerekkel hálálnák meg a szurkolók szeretetét

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Bódi Csaba, Nemzeti Sport 2004.09.08
--------------------------------------------------------------------------------

Hogy egy edző számára mi tartozik a legunalmasabb feladatok közé? "A másfél óra súlyzós edzés vagy egy óra úszás során az ember csak ül, és bután néz" - adta meg a választ Gerendás György.

A júniusban Brendon-ZF-Eger névre keresztelt csapat szakvezetője új együttesével azonban már túljutott a sok izgalmat nem tartogató foglalkozások zömén, és javában készül a hét végi Fenstherm-kupa nemzetközi tornára, melynek helyszíne az egri Bitskey Aladár Uszoda lesz. A hevesi megyeszékhely közönsége ekkor láthatja először hazai környezetben a BVSC-Brendon és a ZF Hungária-Egri VK szimbiózisából kialakított együttest.

Mint ismeretes, a bronzérmes Szőnyi útiaktól nyolc játékos (Czigány Károly, Dabrowski Norbert, Decker Ádám, Fülöp Gergely, Gór-Nagy Miklós, Kis Gábor, Nyéki Balázs, Szécsi Zoltán) költözött a nyáron Dobó István városába.

"A két klub közötti megállapodással érdekes helyzet alakult ki, de eddig csak pozitív élmények értek. Nagyon szeretnek a városban bennünket, és remélem, hogy az elkövetkezendő időszakban a mérkőzéseken meg tudjuk hálálni a szeretetet és a bizalmat" - mondta a "nyolcak" egyike, Nyéki Balázs a szerda délelőtti edzés végén. A nyári élményekről Fülöp Gergelynek fájdalmas tapasztalatai vannak, de sajnálatos motorbalesete után rövidesen ő is társulhat a többiekhez.

A kerethez visszatérve: a BVSC-s különítményhez Spanyolországból hazatért két idegenlégiós, Matajsz Márk és Kiss Csaba csatlakozott, ősegriként pedig Bálint Gergő, Hegedűs Gábor, Jászberényi Gábor, Seress Tibor, no és Gerendás segítője, Tóth Kálmán is maradt az egyletnél. A keret tizenötödik tagját Weszelovszky László jelenti, aki a Ferencvárostól érkezett.

Az 1911-ben alapított, ám három hónapja újjászületett vízilabda-szakosztálynál nem titkolt célként a fővárosi hegemónia megtörését tűzték ki célul. A bajnoki döntőbe vágynak az egriek, s emellett a Magyar Kupa-győzelem is a szemük előtt lebeg, ha már nemzetközi szinten nem mutathatják be tudásukat - bár az Euroligában való szereplés érdekében mindent elkövetett a Halmos R. Péter vezette klub és a férfiliga egyaránt.

Felkészültségéről Bálint Gergő már a hét végi máltai junior Európa-bajnokságon számot adhat, míg Jászberényi Gábor kapus ezt a Fenstherm-kupán teheti meg, ugyanis az immár kétszeres olimpia bajnok Szécsi Zoltán jól megérdemelt szabadságát tölti. "Sokat fejlődtünk az elmúlt időszakban, nagyon jó gárda kezd összekovácsolódni" - említette a szintén válogatott kerettag "Jasu". Arról még korai lenne bármit is mondani, hogy melyikük mennyit véd majd, Gerendás mindenesetre jó helyzetben van: "Két egyforma képességű kapusunk van" - mondta a szakember, egyáltalán nem unalmas arcot vágva.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK