FONTOS


 

Ferencváros. Nitsovits Tamást már szerződtették, és amerikai centerre várnak a Népligetben
Katonás Gergő visszatért

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.09.03
--------------------------------------------------------------------------------

Az olimpia ideje alatt tovább bővült a Betonút-FTC férfi vízilabdacsapatának kerete.


Katonás egy idény után újra a Fradi sapkáját húzza fel
A távozó Balatoni Máté, Lehmann István, Székely Bulcsú, Szirányi Balázs, Tóth László, Weszelovszky László, Suti Gábor és a kapus Bíró Ákos mögött keletkező űrt Binder Szabolcscsal és Bánhidy Andrással kezdték pótolni, mostanra pedig eldőlt, hogy Katonás Gergő, Nitsovits Tamás és egy amerikai center is csatlakozik a zöld-fehérekhez. A legutóbb az olasz Chiavariban légióskodó Katonás egy idény kihagyással visszatér a Népligetbe, a 40-szeres válogatott, volt BVSC-s Nitsovitscsal pedig kettőre nő a balkezesek száma. Egyedül az amerikai középcsatárral, Steve Gill-lel kapcsolatban óvatos Bíró Attila edző, mondván: várjuk meg, hogy csatlakozzon a kerethez. A szakvezető már a hét végén számítana az általa jól ismert (Görögországban játszottak egymás ellen) tengerentúli középcsatárra, mert a Fradi Kotorba utazik egyhetes edzőtáborba. Ami biztos, a maradókkal már rendezte tartozásait a szakosztály, amely augusztus elején lelt rá új névadó szponzorára.

A friss szerzemények közül Katonás Gergő többször is tagja volt már a válogatott keretnek, szerepelt a 2002-es Világliga négyes döntőjében, a Világkupán és a tavalyi Európa-bajnokságon is. Az ősszel azonban nem hívta meg Kemény Dénes, és egy interjúban arról beszélt: ha az kell a visszakerüléshez, hogy itthon játsszon, akkor hajlandó újra Magyarországon pólózni.

"Valóban elsődleges célom a válogatottság, ezért a nyár elején már arra jutottam, hogy hazatérek - magyarázta a 24 esztendős Katonás, aki minden posztot szívesen bevállal a kapus szerepkörén kívül. - Akkor még úgy volt, hogy a Vasashoz szerződöm, nekem is szimpatikus volt a lehetőség, ám miután a vezetők megegyeztek a végül maradó játékosokkal, nem maradt pénz más megvásárlására. Ebben a bizonytalanságban vetődött fel a Ferencváros, ahonnan korábban is hívtak, sőt, benne volt a pakliban, hogy Gyöngyösi András hívására Szegeden folytatom a pályafutásomat. Ez utóbbi variáció is az anyagiakon csúszott el. Miután a Fradiban megoldódni látszanak a korábbi gondok, és kellő biztosítékot kaptam, szívesen térek vissza a Népligetbe."

Katonást még egy nyomós ok vezette vissza Magyarországra: egy hónap múlva megszületik gyermeke, és természetesen szeretne a család közelében maradni. Ami biztos, a bajnokságnak már édesapaként vág neki.

"Az új idényben ismét egyeduralkodónak tűnik a Domino, ám a négy közé jutás mindenképpen reális cél. Sőt, igazából a finálét kellene megcélozni, de ez még attól függ, miként alakul ki véglegesen a keretünk. A rajt előtt már reálisan értékelhetjük a lehetőségeinket" - mondta az erőviszonyokról a korábban két évig Fradi-sapkát viselő Katonás.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK