FONTOS


 

Irány olaszország! Elitklubjukat cserélik fel De Magistris kedvéért
Drávucz és Stieber az olasz Fiorentinába igazolt

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.08.09
--------------------------------------------------------------------------------

A magyar női vízilabda-válogatott két meghatározó tagja, a csapatkapitány Stieber Mercedes, valamint Drávucz Rita klubot váltott az athéni játékok megkezdése előtt.

Ráadásul egy helyre visz majd az útjuk az olimpia után, mindketten a Fiorentina és a Certaldo (a legutóbbi A1-liga tizedik helyezettje) fúziójából létrehozott csapathoz szerződnek. Legutóbb a 2002-03-as évadban pólóztak azonos klubban, mégpedig az egyeduralkodó Orizzonte Cataniában.
Stieber egyébként a harmadik helyen végző Pescara játékosa volt az elmúlt idényben, azaz három esztendő alatt a harmadik együttesben kezdi meg az új szezont. "Pénzügyi nehézségek adódtak a tavasszal a Pescaránál, nem láttam kellően megalapozottnak a jövőt - így Stieber. - Sokan elmentek a csapattól, például Zanchi, Pavan és Valkay Erzsi is, aki a Volturnóban folytatja a pályafutását. A goriziai előolimpián találkoztam a Pescara leendő edzőjével, aki azt mondta, hogy rendeződtek a problémák, én mégis a Fiorentinára szavaztam, örültem, hogy hívtak, és szükségük van rám."
Drávucz Rita legutóbb is a Cataniát erősítette, a szicíliaiak vele gyűjtötték be sorozatban tizenharmadik bajnoki elsőségüket, és a BEK-ben is a legjobbnak bizonyultak. A 2003-as gólkirály mégis a távozás mellett voksolt. "Úgy jöttem el, hogy nem adtak választ a jövőt illetően - így Drávucz. - A goriziai torna alatt is beszéltem a klub képviselőivel, de azt mondták, hogy csak az olimpia után tudnak válaszolni. Ebből azt szűrtem le, hogy igazából nincs szükségük rám, és én léptem. Oda megyek, ahol szívesen látnak, ráadásul az anyagi feltételek is kedvezőbbek."
A két juniorválogatott pólóssal (Frassinetti és a kapus Gigli) is erősítő Fiorentina általános igazgatója a legendás Gianni de Magistris, aki nagy célokat tűzött ki az újonnan született csapat elé: a legjobb négy közé kell jutnia a következő pontvadászatban.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK