FONTOS


 

Európai kupák sorsolása. A Szeged megkapta Kásás Savonáját és a Partizant
Sorsoltak a nemzetközi kupákban

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.08.09
--------------------------------------------------------------------------------

A női junior Európa-bajnokság helyszínén, Bariban megtartották az európai kupák sorsolását, amelyet három magyar férficsapat várt nagy izgalommal.

Azért csak három, mert a Domino-BHSE az Euroliga főtábláján, azaz a legjobb 16 között, a Vasas pedig a második selejtezőkörben kezdi meg szereplését. Az elitsorozatban a Betonút-FTC rajtol legkorábban, a szeptember 29. és október 3. között esedékes első selejtezőfordulóban szállnak vízbe a zöld-fehérek.


Pelle védéseire szüksége lesz a Fradinak, bár a továbbjutás garantálható
Mindenképpen jó hír számukra, hogy megkapták a rendezői jogot, így a B-csoport küzdelmeire Budapesten, minden valószínűség szerint a Komjádi uszodában kerül sor. A Fradi ellenfele a Brescia (olasz), a Patrasz (görög), az Alphen (holland), a Triglav Kranj (szlovén), valamint a Galatasaray (török) lesz, és mert csak az utolsó helyezettek mondanak búcsút az Euroligának, tulajdonképpen biztosra mondhatjuk a továbbjutást.

"Egyedül a Bresciát nevezhetjük favoritnak, nemhogy nekünk, de a legjobb magyar csapatoknak is gondot okozna a legyőzése. Elég, ha csak felsorolok néhány nevet: a kapus Gerini, valamint Calcaterra, Hinic, Barac, Csirics, és még sorolhatnám. A többiek verhetőek, éppen ezért a hazai pályán a második helyet tűzzük ki célul. Azért hozzáteszem, sok függ attól, milyen csapatunk lesz, hiszen még nem alakult ki a végleges keret" - hangzott az edző, Bíró Attila értékelése.

A LEN-kupában az UTE és a Szeged-Beton képviseli a magyar színeket, és a lila-fehérek is csoportházigazdák lesznek az első körben. A hetes társaságban az első négy hely valamelyikét kell megcsípni a továbblépéshez, amiben a Jadran Split (horvát), a Panioniosz (görög), a Neukölln (német), az Odense (dán), az Erhesinde (portugál) és a Szabacs (szerb-montenegrói) igyekszik megakadályozni Petrovics Mátyás együttesét.

"Ennél jobb hírt nem is kaphattam volna, mint hogy lebonyolíthatjuk a csoportmeccseket - örvendezett Petrovics Mátyás. - Fontos számunkra a rendezés, hiszen a közönségünket kiemelten érdekli a póló, és a támogatóink is örülnek neki. Mondanom sem kell, kemény ellenfeleink lesznek, hiszen a szerbek, horvátok és görögök is képviseltetik magukat. A csoport színfoltja a Panioniosz lesz, amelyhez Székely Bulcsún kívül több görög válogatott játékos szerződött. Mindenképpen tovább kell jutnunk."

A Szeged alaposan belehúzott, hiszen megkapta riválisként Kásás Tamás új együttesét, az olasz Savonát, valamint az új idénynek ismét félelmetes játékosgárdával nekivágó szerb Partizan Beogradot. A csongrádiak csoportja a holland Amersfoort vendégszeretetét élvezi október 13. és 17. között.

A Brescia is euroligás
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.08.05
--------------------------------------------------------------------------------

Lejárt a nevezési határidő a nemzetközi vízilabdakupákra, így alkalmunk nyílik néhány érdekességet kiemelni.

Az első alkalommal az elmúlt idényre kiírt Euroliga-sorozatot kihagyó olaszok például színre lépnek, ám nem két csapattal, hanem hárommal. A spanyolok ugyanis csak a Barcelonetát nevezték (a CN Barcelona, a Sabadell és a Mataró is kihagyja az elitviadalt), az olasz bajnoki harmadik Brescia pedig kapott az alkalmon. Újság még, hogy a sokáig hezitáló, a távolmaradás gondolatával foglalkozó Kotor mégis elindul, így a szerb-montenegróiak a magyarokhoz (Domino, Vasas, FTC), a horvátokhoz (Dubrovnik, Rijeka, Mladost), az olaszokhoz (Posillipo, Pro Recco, Brescia), az oroszokhoz (Volgográd, Csehov, CSZKA Moszkva), a franciákhoz (Nice, Marseille, Aix-les-Bains) és a görögökhöz (Olympiakosz, Vuliagmeni, Patrasz) hasonlóan három együttessel képviseltetik magukat. A Brescia csatlakozásával a Camogli ugorhat be a LEN-kupába, ám ezt még hivatalosan is el kell fogadnia az európai szövetségnek.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK