FONTOS


 

5. Lipton Turbó ob, döntő. Majdnem egy órán át játszottak az első helyért
Binder, a döntőspecialista

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Gulyás Attila, Nemzeti Sport 2004.08.02
--------------------------------------------------------------------------------

A 600 ezer forint összdíjazású fináléba bejutott négy csapat a szokásos tornarendszerben küzdött a végső győzelemért, és az előrelátó szervezésnek hála, az utolsó meccsen két veretlen csapat találkozott. De kezdjük az elején!

Az első meccsen a házigazda pécsiek hajtottak fejet a Körkutyák előtt, utána a bajnoki címvédő Avanglion intézte el a Turbo Rudikat. A következő ütközetben már jobban ment a Rudiknak (mindig ők lőtték az első gólt), mégsem tudták megverni a pécsieket, akiknél Märcz Tamás tovább folytatta gólszóró tevékenységét. Az Avanglionnal viszont nem bírtak a baranyaiak, így eldőlt, hogy a címvédőt csak a Körkutyák állíthatják meg - nekik viszont még le kellett tudniuk egy meccset a Turbó Rudikkal. Nos, sikerrel jártak, és jól jött nekik a hoszszabb pihenő, amelyet szépségverseny és büntetődobás töltött ki. A tulajdonképpen fináléval felérő záró találkozón csak első osztályban játszó vagy azt megjárt játékosok pólóztak, a színvonalra semmi panasz nem lehetett - még úgy sem, hogy a víz elképesztően hideg volt, a játékosoknak pedig átlagban vállig ért a víz. Majd’ egy órán át gyűrték egymást a felek, körülbelül annyi ideig, mint egy normál meccsen. Az első szettet laza 6-1-gyel vágta zsebre az Avanglion, s úgy tűnt, simán megvédi címét. Nem így lett, feltámadtak a Körkutyák, és a vége felé pontosabban célzó Kis Gábor találataival eggyel nyerték a második részt. A harmadik szettre viszont már kipukkadtak, egyedül a kapus, Horváth Tamás tudott megálljt parancsolni Bereczkiéknek - három büntetőt hárított: két kézzel, majd lábbal és fejjel. A negyedik azért nem ment be, mert fölé- lőtték, nem úgy, mint Binder azt a fórt, amely eldöntötte az első helyért járó 300 ezer forint sorsát. Az Avanglion immár negyedik éve a strand bajnoka, a legutóbbi három alkalommal rendre Binder Szabolcs szerezte a mindent eldöntő gólt. Ha tudatosan csinálja, megtalálta a világ legjobb nyári munkáját, ha nem, akkor piszok mázlista.

5. LIPTON TURBÓ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, DÖNTÔ, PÉCS. Pécs- Körkutyák 0-2 (3-6, 4-6), Turbo Rudik-Avanglion 0-2 (1-6, 2-6), Turbo Rudik-Pécs 0-2 (4-6, 2-6), Avanglion-Pécs 2-0 (6-2, 6-4), Körkutyák-Turbó Rudik 2-0 (6-4, 6-5), Körkutyák-Avanglion 1-2 (1-6, 6-5, 2-6). Bajnok: Avanglion (Pelle Balázs, Binder Szabolcs, Katonás Gergő, Bereczki Miklós, Gombos Gábor, Takács I Attila, Frikk Ottó, Sugár Sándor, Regős Áron, Vincze Zsolt) 6 pont, 2. Körkutyák, 3. Pécs, 4. Turbo Rudik. A döntő gólkirálya: Kis Gábor (Körkutyák). A legjobb kapus: Horváth Tamás (Körkutyák)

Strandvízilabda. 5. LIPTON-TURBO OB, CSOPORTMÉRKÔZÉSEK
Märcz Tamás egészen a döntőig vitte a pécsieket
Olimpiai bajnok a fináléban

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Gulyás Attila, Nemzeti Sport 2004.08.01
--------------------------------------------------------------------------------

Az eddigi legizgalmasabb végjátékot hozta az utolsó elődöntő. A nyitó meccs rögtön három szettben dőlt el, és ez megalapozta a jó játékot.

Igaz, a győztes KSI-nek rögtön a vízben kellett maradnia (ez a négycsapatos tornarendszer átka), nem is tudta felvenni a versenyt az olimpiai bajnok Märcz Tamást véndégül látó pécsiekkel. Aztán bemutatkozott a másik esélyes is: az OB I-es játékosokból álló KSI Old Man’s sima 2-0-val intézte el az ifikorosztályú Maláta Patikát. Ettől a vereségtől nem törtek meg, sőt belelkesedtek a fiatalok, és a második szettet a sírból visszahozva túlórára kényszerítették a pécsieket.
Az ötödik meccsen a múlt és a jelen találkozott, a KSI-"öregfiúk" néztek farkasszemet öt-hat évvel ezelőtti önmagukkal. Két szettben nyertek, de a már említett átok miatt nem hagyhatták el a medencét, ráadásul a másik veretlennel, a házigazdákkal kellett csatázniuk a vasárnapi nagydöntőért.
Az első részben fej fej mellett lődözte a gólokat Paján és Märcz, végül utóbbi büntetője tett pontot a szett végére. A második felvonásra elfáradtak a KSI-sek, ezt pedig az olimpiai bajnok vezérletével, ha nehézkesen is, de kihasználták a baranyaiak, így döntőbe jutottak. Emlékeztetőül, a vasárnapi nagydöntőben a Turbo Rudik, a Körkutyák és az Avanglion csapata lesz még ott a pécsieken kívül.

5. LIPTON-TURBO OB, PÉCS
Csoportmérkőzések: KSI-Maláta Patika 2-1 (6-5, 2-6, 6-2), KSI-Pécs 0-2 (3-6, 3-6), Maláta Patika-KSI Old Man's 0-2 (6-1, 6-3), Maláta Patika-Pécs 1-2 (2-6, 6-5, 0-6), KSI-KSI Old Man's 0-2 (3-6, 3-6), Pécs-KSI Old Man's 2-0 (6-5, 6-3). A döntőbe jutott: Pécs (Kajdy Gábor, Lukács Gergely, Lukács Dénes, Dankó Zoltán, Deblasio Domanico, Märcz Tamás, Konrád János, Dino Cassone)

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK