FONTOS


 

ING-bajnokság, férfiak, elődöntő, második mérkőzés
Kiss Gergely is elég volt

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.04.10
--------------------------------------------------------------------------------

Az eltiltott Gerendás György távollétében Derekas Szilárddal a kispadon kellett a BVSC-nek megőriznie esélyét a bajnoki döntőbe jutásra. Mégis Fekete játékvezetőnél lépett fel először némi zavar.

Kivédekezett BVSC-előny után sípolt, s egy biztos, a Domino ellen fújt, és 12-est mutatott – holott ilyen számmal senki sem tempózott a vízben a vendégek soraiban. Percekig tartó disputát követően végül visszaállították az órát arra a pillanatra, amikor a BVSC eldobta a labdát fórban, s még kilenc másodpercig támadhattak a vasutasok. Nemcsak egyszerűen akcióztak, hanem Kis Gábor révén fel is avatták Gergelyt. Aztán sok közepes minőségű, vagy (főként a Honvéd jóvoltából) blokkolt lövést láthattunk.
A mozdulatok alapján leginkább Kiss Gergely kezében volt benne a gól, s bár az egyik bombáját Szécsi fantasztikusan hárította, legközelebb kapásból szinte kiszakította a hálót. A második játékrészben sűrűn próbálkoztak messziről a játékosok, ám vagy a kapusok álltak jó helyen, vagy célt tévesztettek a lövegek. A felvonás közepén Dabrowski vízen guruló labdája csak beakadt a rövid sarokba, amire a túloldalon Kiss Gergő válaszolt, ám a kapufa mentett. Mégsem sóhajthatott fel a BVSC, ugyanis Szívós ellen Zoufal szabálytalankodott, és a megítélt négyest Biros bevágta.
A második félidőben Kiss Gergely góljával vezetett a Honvéd, és a 17. percben fontos pillanathoz érkeztünk: Biros villámgyorsan megúszott, és csendes magányában várt a ziccerbe juttató passzra. Érkezett is a labda, ám Kiss Gergely valamelyest elméretezte, így Biros mérgelődhetett, míg Szécsi kiúszva kapujából, elcsípte a labdát. Mindjárt indított is, és a szemben lévő kapunál Zoufal várakozott, s mivel neki kézrejött a labda, 3–3-ra alakította az állást. Kovács István pedig a Dominó kispadján bosszankodhatott a 4–2-es vezetés elpackázása miatt. Szécsi mosolyogva ártalmatlanította Vári két kísérletét is, ám boldogsága nem lehetett teljes, mert társai kevéssé koncentrálva, sűrűn lődözték körbe a Honvéd ketrecét. A címvédő Kiss Gergely és Biros révén két kapufát tudott felmutatni, ám ettől még kevés jót mondhattunk el a találkozóról. Mindent elmond a történésekről, hogy mindössze hat gól született az első három negyedben.

Hozták az átlagot a csapatok


Kiss Gergely: gyôztes kiáltás (Fotó: Németh Ferenc)
Az átlagot az utolsó felvonásban is hozták a csapatok, azaz két találatnál – egyenlő elosztásban – nem futotta többre. Azt már csak természetesnek vettük, hogy megint Kiss Gergő jegyezte a vendégek gólját, de Varjas egészséges lökete is minden dicséretet megérdemel.

Az utolsó másfél percben izgulhatott a Honvéd, ugyanis a BVSC támadásbefejezései után mindig visszakerült a labda a feladóhoz, és néhány perccel a lefújás előtt Németh Zsolt is megkopogtatta a lécet. A Dominó kispadján felsóhajthattak, a hazai oldalon mérgelődhettek – azaz jöhetett a kétszer három perc hosszabbítás.

Csaknem négy percig érintetlenek maradtak a hálók (a kapufákra ugyanez már nem mondható el), végül (ki más?), Kiss Gergő döntött úgy, hogy változtat a dolgok menetén. A nadrágját megszárítva emelkedett ki a vízből, és óriási gólt ragasztott Szécsi kapujába. Harminchárom másodperccel a vége előtt Derekas Szilárd még időt kért, ám a diskurzust nem követte találat, így a Honvéd megőrizhette előnyét, ami által biztosan jutott a fináléba.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK