FONTOS


 

ING-bajnokság, férfiak, 20. forduló
Egy dobhártyaszakadás nyomában – Szirányi szerint Kovács térde a bűnös
Csapó "Dudi" a széket is a vízbe vágta

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, SZG, Nemzeti Sport 2004.03.22
--------------------------------------------------------------------------------

"Ki az a Kovács Olivér?! Mit tud?! Miért kell védeni?! Miért kell mindent elnézni neki!?! Miért?! Mondjátok meg, és lehet, hogy én is beállok a sorba!"
Csapó Gábor ritkán hergeli be magát, ha azonban felpörög, akkor kétméteres termetéhez társuló bődületes orgánuma betölti a teret - hogy azt ne mondjuk, félelmetes természeti jelenségekhez (tornádó, szökőár, vulkánkitörés) hasonlatos.


Kovács Olivér: Csapó csak kifogást keres (Fotó: Árvai Károly)
Szombaton, miután a Domino többé-kevésbé kiegyensúlyozott játékkal legyőzte a sérülések s eltiltások miatt toldozott-foldozott Fradit, Csapó doktor előbb egy széket vágott be a vízbe, majd a jegyzőkönyv azon példányát (összegyűrve), amely a hazai együttest illeti.
E jegyzőkönyv nem rögzítette azt, ami miatt Csapó dühkitörést rendezett: valamikor az első negyedben egy víz alatti párviadalt követően Szirányi Balázs partra kéredzkedett, ott pedig kiderült, beszakadt a dobhártyája. A játékvezetők nem észlelték az esetet, így a történteket csupán az érintettek elmondása alapján rekonstruálhatjuk.
"Lementünk a víz alá, dulakodtunk, amikor Olivér megfogta a fejemet és térddel belerúgott" - idézte fel az eseményeket a ferencvárosiak centere. Arra a kérdésre, hogy volt-e valami különleges előzménye duellumuknak, Szirányi azt válaszolta: "Korábban is előfordult már, hogy összekapaszkodtunk, de enynyire nem fajultak el a dolgok. Olivérről egyébként is köztudott, hogy ha lehet, keménykedik, bár azt nem értettem, erre miért volt szükség."
Szirányinak sajnos begyulladt a füle a befolyó víz miatt, azaz eltart egy ideig, míg teljesen rendbejön.
Noha Kovács Olivér az utóbbi időben néhány pazar produkcióval is felhívta magára a figyelmet, valahogyan mindig belekeveredik ilyen ügyekbe. Ôt ütötték az emlékezetes, botránnyal zárult bajnoki döntőben a bosszúszomjtól vezérelve, egy tavalyi népligeti meccsen a kapus megrúgásával s az ebből kerekedett botrány kirobbantásával vádolták meg, most meg itt van a Szirányi-affér. "Azt hiszem, Csapó kényelmes kifogást talált arra, hogy kikaptak, el lehetett terelni a figyelmet arról, hogy simán nyertünk - közölte Kovács Olivér. - Természetesen nem akartam Balunak sérülést okozni, ha valakinek ilyen terve van, az el tudja úgy találni az ellenfelet, hogy nagyobb problémát okozzon. A fület soha nem szokták szándékosan megrúgni vagy ütni, inkább az arc vagy az orr a célpont." S hogy miért mindig ő van ott, ahol történik valami? "Éppen azért, mert én vagyok ott. Valamiért belekevernek. Rólam tudható, hogy nem szeretnek ellenem játszani, még edzőmeccsen sem. Egyszerűen olyan az alkatom, hogy ha csak elúszok valaki mellett, az is fáj neki."
A Szőnyi úton szerencsére nem akadt olyan epizód, amely indulatokat váltott volna ki, így aztán nyugodt körülmények között irányított végig és nyert a Vasas a BVSC ellen. A 11-7-es vendégsiker egyértelmű bizonyítéka, hogy az angyalföldiek nem kényelmesedtek el az Olympiakosz ellen mutatott meggyőző játék után.
"Úgy gondolom, a pireuszi remek győzelmünk után nem tehettük meg, hogy itt rossz játékkal rukkoljunk elő - vallotta Kásás Tamás, aki megint kiválóan látta el a karmesteri feladatokat, tetejébe két gólt is szerzett. - Egyszerűen nem engedhettük meg magunknak, hogy viszszaessünk, hiszen akkor megint kezdhetnénk mindent elölről. Külön örülök annak, hogy bár nem volt tétje a találkozónak, pireuszi fegyelemmel és koncentráltsággal pólóztunk."
A bajnokság alapszakaszából már csak két forduló van hátra, s immár matematikai értelemben is eldőlt: az első helyen a Vasas, a másodikon a Honvéd végzett.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK