FONTOS


 

ING-bajnokság, férfiak, 20. forduló
végig a Vasas irányított
Vasutat gázolt a Vasas

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2004.03.21
--------------------------------------------------------------------------------

Gerendás György még pénteken délután nyilatkozta, hogy hazudna, ha azt állítaná: a Vasas elleni rangadóra élezi ki együttesét. Annyiban igazolta szavait, hogy a kapuba a fiatal Nagy Viktort állította, mondván, kíváncsi, hogy teljesít a nagyon tehetséges hálóőr, ha egy sztárcsapat rohamozza a kapuját. Szécsi tehát pihent, mint ahogy a Nice elleni sikeres Euroliga-találkozón alapembernek számító Gór-Nagy és Fülöp is. Ebből is látszott, a bajnokság szempontjából tétje már nem, inkább presztízse volt a csatának.

Az első negyedben Madaras játszotta a főszerepet, aki nemcsak elhozta a labdát a ráúszásnál, de háromszor is megrezegtette a hálót: egy alkalommal négyméteresből, kétszer pedig kapásból, csuklóval gyönyörűen rásegítve terelte be a labdát a BVSC ketrecébe. Érdekességképpen említsük meg, hogy a válogatott szélső büntetője előtt 20 másodperccel Vincze ugyancsak négyesből szerzett gólt. A Vasasnál egyszerre volt vízben a két center, Steinmetz Ádám és Varga Zsolt, ezúttal felváltva dolgoztak benn középen, vagy húzódtak ki kapásszélre.
Míg az első negyedben egyetlen emberelőnyt sem jegyezhettünk fel, a másodikban már ötöt is, Steinmetz Ádámról például sorra állították ki a hazaiakat. Ezen játékrész előtt Madaras újra elhozta a labdát, aztán nemsokára megérdemelt pihenőre vonult. A Vasasnál Kásás látványos kapásbombája és néhány, a társakat is meglepő remek passza érdemelt ki átlag feletti elismerést, a másik oldalon Nyéki második pókhálózó felső sarkosa.
A félidőben 7-4-es vendégvezetéssel úsztak a medenceszélre a csapatok, Steinmetz Ádám és Dabrowski viszont már nem is térhetett vissza: miután a sípszó után még gyömöszölték kicsit egymást, cserével kiállította őket Kiszelly játékvezető.


Madaras (szemben) négy gólt szerzett, saját kapuja elôtt pedig falat húzott
A harmadik negyedben hiába kiabált Kósz, hogy "Rossz kéz!, Rossz kéz!", csak nem mentek ki a megiramodó Czigányra a társai, mire Steinmetz Barna eszmélt, a BVSC játékosa már lendített, és Kósz tehetetlen volt - no meg mérges. A BVSC-nek 6-8-nál lett volna lehetősége felzárkózni a harmadik negyed első percében, ám Szabó vegytiszta helyzetben érthetetlenül passzra adta a fejét, ráadásul pontatlan volt. Amikor pedig emberelőnyhöz jutott a Vasas, Kásás Zoltán időt kért. Nem véletlenül, hiszen jó ideje gól nélkül pólóztak fiai, végül Hesz találata után hét perccel Vindisch törte meg a gólcsendet (6-9). Kis Gábor még válaszolt, de aztán távolodott a Vasas, az első negyed után az utolsó játékrészben is megvillant még Madaras, végül Kásás már-már elveszve Nyéki szorításában beemelte a labdát a kimerészkedő Nagy fölött.
Amolyan látványos, ám izgalommentes gálameccset láthattunk kellő gólgazdagsággal és a papírforma épségben maradásával.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK