FONTOS


 

Benedek Tibor Szuperkupa-győztes
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.03.20
--------------------------------------------------------------------------------

A Bajnokok Ligája, a KEK és a LEN-kupa tavalyi nyertesei amolyan házi Szuperkupa-sorozatot hagytak maguk mögött. Az olasz trió, vagyis a Pro Recco, a Posillipo és a Brescia előbb az alapszakaszban vívott meg egymással (semleges bírók közreműködése mellett) oda-vissza alapon, s az első két helyezett játszotta a döntőt csütörtökön.

Az élen végző Brescia otthonában rendezték meg a finálét, ám mint kiderült, kevés volt a hazai pálya előnye. A Benedek Tiborral felálló Recco (jóllehet a bajnoki alapszakasz hét végi, utolsó fordulójában 12-8-ra kikapott riválisától) 6-5-re nyert, begyűjtvén az idény első lehetséges trófeáját. A magyar szélső jegyezte az első gólt és a nagyon fontos ötödiket. Miután a Brescia kettős emberelőnyben hibázott, Benedek a centerhelyről talált be, és alakította 3-5-re az állást a harmadik negyedben. A BL-címvédő végül egy találatot megőrzött előnyéből. Érdekesség, hogy a tavalyi bajnoki fináléban is ez a két gárda csapott össze, s akkor minden mérkőzésen az idegenben pályára lépő együttes diadalmaskodott - vagyis a tendencia folytatódott.

Szuperkupa, férfiak
Döntő: Brescia-Pro Recco (Benedek Tibor 2) 5-6 (0-1, 2-2, 2-2, 1-1). Az olasz együtteseknek az Euroligától és a LEN-kupától való távolmaradása miatt a LEN nem ismerte el hivatalosnak a sorozatot.

Benedek olasz kupagyőztes lett pólóban
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , [origo] 2004.03.19
--------------------------------------------------------------------------------

Benedek Tibor két góllal és jó játékkal járult hozzá ahhoz, hogy itáliai pólós klubcsapata, a Pro Recco legyen az olasz kupagyőztes a Systema Leonessa Brescia ellenében.

A magyar válogatott balkezes klasszisa - egyszersmind csapatkapitánya - szerezte meg a vezetést a Brescia otthonában vívott és végül 6-5-re megnyert összecsapáson, amelyen ugyancsak az ő fontos találatával alakult 5-3-ra az állás a vendéggárda javára.

A reccóiak idegenbeli sikeréről beszámolva a talján pólószövetség híreinek internetes megjelenítője, a waterpolonline.com külön is kiemelte Benedek teljesítményét a Supercoppában, ahogyan az európai kupasorozatokról a mostani idényben távolmaradó olaszok saját kupaküzdelmüket elnevezték.

Benedeknek ez a záróidénye a Pro Reccónál, ahonnan - miként azt a február 9-i budapesti sajtótájékoztatón hivatalosan is bejelentették - nyolc esztendei légióskodás után a nyáron hazaigazol, s az új bajnoki idényt már a jelenleg címvédő Domino-BHSE együttesénél kezdi el. Kovács István csapatához 3 évre kötelezte el magát a 31 évesen is a világ legjobb vízilabdásai közé tartozó olimpiai bajnok.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK