FONTOS


 

Dunaújváros: Benkő gyógyulóban, de már türelmetlen
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.03.19
--------------------------------------------------------------------------------

Első hallásra enyhén szólva is aggodalomra ad okot a kifejezés: mélyvénás trombózis. Pláne, ha egy nem egészen 27 esztendős hölgynél diagnosztizálják.

Nos, Benkő Tímea keze olyannyira feldagadt az imperiai női olimpiai selejtező ötödik napján, hogy az elődöntőt és a magyar diadalt hozó finálét is csak melegítőben nézhette végig. A bajt megállapító dr. Gábor Antal már ott kezelés alá vette a dunaújvárosi szélső kezét, és csak annyit mondott: legalább három-négy hétig nem szállhat vízbe. De vajon mi történt azóta?

"Pápán megnézte egy érsebész a kezemet, aki megerősítette, hogy mélyvénás trombózisról van szó – mondta Benkő. – Injekciókúra, gyógyszerek, fáslizás következett, s az ultrahangos vizsgálat kimutatta, hogy mintegy hatcentis az elzáródás. Azt nem lehet tudni, hogy esetleg ütés vagy megterhelés okozta a bajt, nem emlékszem semmi olyanra, amihez köthetném. Tény, már a selejtező előtt észrevettem, hogy néha kissé bedagad a kezem, de nem tulajdonítottam neki jelentőséget."

A válogatott szélső már nagyon türelmetlen, szíve szerint gyorsítaná a gyógyulást, ugyanakkor óvatosnak kell maradnia.

"Korábban már taposhattam, a héten elkezdtem úszni is, és óvatosan labdázgatok. Szépen javul, hiszen legutóbb már csak másfél centis elzáródást mutattak ki, úgyhogy remélem, az áprilisi BEK-középdöntőn már mindenképpen játszhatok."
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK