FONTOS


 

Tomaskovics mellett két újabb tini tűnt fel a női válogatottnál
Faragó bő olimpiai kerete

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2004.03.05
--------------------------------------------------------------------------------

Faragó Tamás nem sokat teketóriázott. Alighogy a magyar női vízilabda-válogatott kivívta az olimpiai kvótát, tetejébe pedig megnyerte az imperiai selejtezőt, kijelölte az athéni keretet.

Nos, néhány meglepetéssel is szolgált Montreal ötkarikás aranyérmese, aki a moszkvai játékok után 24 esztendővel ismét aktív részese lesz a földkerekség legnagyobb sporteseményének. A nyerő 13 játékos mellé újra meghívta a korábban is a bő kerethez tartozó Bódi Anettet, Horváth Patríciát, Sipos Editet, Tomaskovics Esztert és Valkay Erzsébetet, Rédei Katát azonban nem veszi számításba. Tizenkilencediknek és huszadiknak két fiatal hölgyet jelölt Faragó: a 17 esztendős Brávik Fruzsinát (Dunaújváros) és a 16 éves Tóth Ildikót (BVSC).

"Nincs megállás, a jövő héttől minden szerdán edzést tartok az itthoniaknak, és minden alkalommal lesz elméleti tréning videoelemzésekkel – festette le a közeljövőt a szakvezető. – Június elejétől indul a komplett edzőtáborozás: huszadikán utazunk el az amerikai ötnapos Világliga-tornára, amely huszonhetedikéig tart, aztán nyolc nap pihenőt kapnak a játékosok. Utána folytatjuk a felkészülést, s július végén részt veszünk Olaszországban egy nemzetközi tornán, amelyet négynapos szünet követ. Innentől kezdve már célegyenesben vagyunk, és két nappal az amerikaiak elleni nyitó meccs előtt, vagyis augusztus tizennegyedikén repülünk Athénba."

Faragó Tamás némi magyarázatot is adott a keretkiválasztásra. Valkay Erzsébet, Tomaskovics és Brávik a továbbra is létező centergondok megoldását segítheti elő, a rossz kéz oldalon pedig a nagyon tehetséges Tóth Ildikóval és Bódival is megpróbálkozik a sikerkapitány, aki a lelkének nagyon jót tett az imperiai diadal. Még hozzátette: "Az olimpiai selejtezőn sikert elérteknek megérdemelten nagyobb az esélyük az athéni keretbe kerülésre, de úgyis a legjobb tizenhárom utazik."
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK