FONTOS


 

ING-bajnokság, férfiak
A kézi időmérés miatt a Fradi elégedetlen volt a Komjádival
Nem lógatják az orrukat

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2004.03.05
--------------------------------------------------------------------------------

Csapás csapás után. Előbb kiesés a LEN-kupa negyeddöntőjében, aztán bajnoki döntetlen az UTE ellen hazai pályán, ráadásul négy kulcsjátékosát nélkülözte a csapat. Ezek után arra lehetett számítani, hogy a talajt verdesik az orrok a Jégcsillag-FTC háza táján. De nem. Csapó Gábor teljesen nyugodt, sőt elégedett.

– Egyáltalán nem vagyunk rossz hangulatban, jól zártuk az elmúlt hat napot – így a szakvezető. – Szerintem jó játékkal, ráadásul Tóth Laci nélkül hét ötre vertük a Vuliagmenit, más kérdés, hogy az első meccsen három góllal veszítettünk a sok figyelmetlenség és elfogódottság miatt, így végül kiestünk. Tisztában vagyok vele, hogy a magyar vízilabda győzelemre született, így aztán nem ugrok ki a bőrömből örömömben.
– Mint ahogy, feltételezem, a Fradi is az UTE ellen.
– Maximálisan elégedett vagyok a kilenc kilences döntetlennel, hiszen négy játékosunk hiányzott a mindenkori kezdő hetesből, ráadásul Suti és Süveges is félig-meddig lázasan szerepelt. Vagyis a körülményekhez képest megfelelő eredményt értünk el, ráadásul remek meccset láthatott a közönség.
– Miért lyukas a csapat?
– Lehmann ujja megrepedt, még tíz napig nem számíthatok rá, Pellére úgyszintén, neki combizomhúzódása van, Létayt az OSC elleni meccsen elkövetett ütésért eltiltották, így még két bajnoki találkozót kell kihagynia, Tóth Laci pedig egy hét múlva lesz harcba dobható.
– Ugye, a pontvadászatban egyértelműek a célok: a négy között kell végezni. A LEN-kupában mit vettek tervbe?
– A bajnokságban mindenképpen bent leszünk a négy között, de a harmadik helyről sem mondtunk le. A LEN-kupában nem rossz a nyolc közé jutás, de igazán azzal lettem volna elégedett, ha az elődöntőig menetelünk.
– Végezetül egy észrevétel. Az idény elején elhatározták, és eddig így is volt, hogy az első öt között található csapatokkal a Komjádiban játszanak. Miért vívtak meg mégis a Népligetben az Újpesttel?
– Azért, mert a Komjádit átalakítják, s három nappal a meccs előtt derült ki, hogy szombat este csak kézi időmérésre lett volna lehetőség – ami nem ér annyit, hogy kifizessük a bérleti díjat.

ING-bajnokság, férfiak
Weszelovszky révén egyenlített a több kulcsjátékosát nélkülöző FTC
UTE-pont a Ferencváros otthonából

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2004.03.04
--------------------------------------------------------------------------------

"Csoda lenne, ha nyernénk!" – jellemezte az FTC mérkőzés előtti állapotát Csapó Gábor, mivel kezdő heteséből négy játékos (a kapus Pelle, valamint Tóth László, Lehmann és Létay) sérülés vagy eltiltás miatt nem szállhatott vízbe. A túloldalon "csak" kisebb betegségek gyengítették a sorokat, mégis mindkét csapat tiszta erőből ugrott egymásnak.

Végigjátszott akciók után megszületett az első újpesti fór, amelyet Dávid a kapufa segítségével gólra váltott. A következő lila-fehér támadásnál Ferkó második beforgatása négyméterest ért, amit Kovács Róbert bevágott. A kétgólos vezetés hamar elillant, mivel Székely is belőtte az első hazai előnyt, és Suti briliáns ejtése Ács mögött kötött ki. Irtózatos iramban folytatódott a találkozó. A második negyed első hazai fórját Weszelovszky szemfülesen behelyezte a rövidbe, de egy veszni látszó újpesti lefordulás végén Hangody álompasszát Ferkó húzta be (3–3). Ezt követően felváltva estek a szebbnél szebb találatok: Suti remekül látta meg maga előtt az üres területet, és félpályás sprint után ismét átejtette az újpesti portást. Az egyenlítés megint gyorsan jött Dávid révén, előnyből, de ismét villant Suti, és egy emberelőnyös találattal beállította az 5–4-es félidei eredményt.
Folytatódott a hajtás és a gólváltás: Varga Dénes egy lejárt fórt vágott a hálóba, majd Székely pécézte ki magának a fórban manapság oly divatos rövid oldalt. Az ifjú Varga megint nem bírta visszafogni jobb kezét, aminek újabb egyenlítés lett a vége (6–6). Ezután Weszelovszky két, élményszámba menő találata kétgólosra hizlalta a különbséget, melynek hatására Petrovics Mátyás lecserélte kapusát. A becsobbanó Bóta éles fordulatot hozott a meccsen: mínusz kettőről plusz egyre hozta fel csapatát. Először Kéri lőtt be egy gyönyörűen kipasszolt újpesti lefordulást, majd ugyancsak ő talált rést a Fradi védelmén a negyedik negyed elején. Ezt Benczur is megirigyelte és ő is átlőtt (8–9). A nagy iramban sikerült lefordulnia a hazaiaknak, és Suti intelligens passzát Weszelovszky húzhatta a hálóba. A végén meccslabdája volt a Fradinak, mivel 29 másodperccel a vége előtt kapott egy emberelőnyt, de az időkérés után nem lőtték el a labdát, így alakult ki az igazságos döntetlen.


Csúcsforgalom a Fradi kapuja elôtt: az újpesti Benczur (labdával) társat választ, Székely, Weszelovszky és a kapus Bíró összpontosít (Fotó: Farkas József)

Mennyit számított a kapuscsere? – kérdeztük Petrovics Mátyást, az Újpest edzőjét.
– Döntő volt, mert Bóta Krisztián segítségével vissza tudtunk jönni. Igazságos a döntetlen, de megnyerhettük volna a meccset.
Mennyire reális a döntetlen? – érdeklődtünk a négygólos Weszelovszky Lászlónál.
– Ez a reális eredmény. Szirányi Balázs van olyan jó center, mint Tóth László, de még nem olyan rutinos. Ô sem bír végig egy egész mérkőzést. Nehezítette a dolgunkat, hogy szinte alig volt cserejátékosunk. Mi is meg tudtuk volna nyerni a találkozót és az Újpest is.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK