FONTOS


 

ING-bajnokság, férfiak
Kirúgták a verekedőket

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Varga Csaba, Nemzeti Sport 2004.02.25
--------------------------------------------------------------------------------

Mint ismert, a szombati BVSC–Szolnok OB I-es férfi vízilabdameccsen többszöri szóváltást követően egymásnak esett a vendégek edzője, Hasznos István, és az egyik játékos, Varga Zoltán.

Nos, Hollóy Tamás, a szolnoki klub ügyvezetője gyors és példás döntést hozott az ügyben. "Február huszonharmadikával Hasznos István edző és Varga Zoltán játékos sportszerződését felbontottuk – kezdte a klubvezető, majd jött az indoklás. – A szerződésükben szerepel az a kitétel, hogy sportolóként és magánemberként olyan magatartást kell tanúsítaniuk, hogy ezzel klubjuknak sem anyagi, sem erkölcsi kárt ne okozzanak. Ôk ezt nem tartották be, ezért megválunk tőlük. Keddtől Lukács Dénes mint játékos-edző ténykedik tovább a csapat körül, neki a bajnokság végéig szól a megbízatása. " Lukács Dénest nem kell különösebben bemutatni, hiszen a 30 éves sportember több mint két évtizede megszakítás nélkül tagja a szolnoki klubnak, csaknem háromszáz OB I-es mérkőzésen szállt vízbe a soraiban, és évek óta ő a csapatkapitánya. Anno sokszoros korosztályos válogatott volt, 1992-ben Európa-bajnok lett, majd egy évvel később világbajnoki bronzérmes a juniorok között.

ING-bajnokság, férfiak
A játékos szerint szórakozott vele az edzője
Varga csak hangoskodott

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Varga Csaba, Nemzeti Sport 2004.02.24
--------------------------------------------------------------------------------

Mint hírül adtuk, botrányos véget ért a BVSC-Brendon–Szolnoki VSC OB I-es bajnoki vízilabda mérkőzés: az történt, hogy a találkozó utolsó előtti percében összeszólalkozott a szolnokiak közül Hasznos István edző és az egyik játékos, Varga Zoltán.

Először csak vitatkoztak, később már dulakodtak, úgy kellet őket szétválasztani. A tréner hétfői lapszámunkban azt nyilatkozta, hogy Varga Zoltán trágárságokat kiabált felé, sőt néhány játékostársát is szidalmazta, ezért tört ki közöttük a balhé. Hétfő délután sikerült a másik felet is elérnünk, aki elmondta, ő nem emlékszik arra, hogy folyamatosan szövegelt volna az edzőnek vagy bármelyik társának, ám azt elismeri, hogy a kispadon a szokottnál is hangosabban beszélgetett társaival.

"Nem igaz, hogy trágárságokat kiabáltam az edzőm felé, mikor az első negyedben lecserélt. Csupán annyit mondtam, amikor kijöttem a vízből, hogy nem érdekel a véleménye. Sajnos ez a balhé már benne volt a levegőben, úgy érzem, rossz a hangulat a csapat körül. Azt gondolom, csupán azért vagyok hibás a történtekben, hogy Hasznos edző véleményét nem hallgattam meg. Hozzáteszem, az edző ebben az évadban túl sokat szórakozott velem, és én ezt nem tűröm el" – hangzott Varga véleménye, aki arra a kérdésre, hogy milyen büntetésre számít, csak annyit mondott: nagyon szeretne vízilabdázni, de Hasznos Istvánnal nem kíván együtt dolgozni. Hollóy Tamás, a szolnoki klub ügyvezetője hozzátette, legkésőbb kedden döntés születik az ügyben, miután mindkét felet meghallgatták. Azt szeretné, ha ezt követően csapatuk csak a szombati, Eger elleni bajnoki mérkőzésre koncentrálna.

ING-bajnokság, férfiak
A játékvezetők is feljelentették
Büntetést ígérnek

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Varga Csaba, Nemzeti Sport 2004.02.23
--------------------------------------------------------------------------------

A BVSC–Szolnok férfi bajnoki meccs 27. percében sporthoz nem illő jelenetek zajlottak le a szolnokiak kispadjánál. A vendégek közül Hasznos István edző és az egyik játékos, Varga Zoltán először csak vitatkoztak, majd összeakaszkodtak, úgy kellett őket szétválasztani.

Vasárnap többször is próbáltuk elérni Vargát, ám mobiltelefonját kikapcsolta, így nem tudtuk véleményét meghallgatni. Hasznos edző viszont készséggel állt a Nemzeti Sport rendelkezésére. "Az első negyedben lecseréltem Zolit, aki mérgében különböző trágárságokat vágott a fejemhez – így a tréner. – Úgy döntöttem, hogy a mérkőzésen nem is szerepeltetem tovább, erre fel ő folyamatosan szövegelt a kispadról társainak és nekem is. A záró negyedre tökéletesen elegem lett Vargából, mikor egyik játékosunkat, Babay Árpit macerálta, illetve szidalmazta. Felment bennem a pumpa, elindultam felé, és azt mondtam, hogy agyonütöm. Mire eléértem, csak a grabancát kaptam el, erre ő is belém akaszkodott, és átestünk a kispadon. Tudom, hogy hibáztam, de nem magam miatt tettem, saját játékosunkat, Babayt kívántam tőle megvédeni. Sajnos ezúttal forró fejjel cselekedtem, ezt elismerem." Hollóy Tamás, az SZVSC ügyvezető elnöke influenzája miatt nem lehetett ott a mérkőzésen, ám természetesen már beszélt Hasznos edzővel.

"Nem szeretnék a dolgok elébe menni, hétfőn rendkívüli játékosértekezletet hívunk össze – mondta a sportvezető. – Rövid időn belül döntés születik az ügyben. Talán mondanom sem kell, nagyon el vagyok keseredve, hogy nem a jó játékunk miatt, hanem egy ilyen csúnya ügy okán kerülünk a médiumok kereszttüzébe. Azt megígérhetem, hogy a renitensek példás büntetésre számíthatnak." Mint megtudtuk, nemcsak Szolnokon, hanem a honi szövetségben is lesz folytatása az esetnek, ugyanis a játékvezetői páros feljelentette Varga Zoltánt.

Összeverekedett a Szolnok edzője és játékosa
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , [origo] 2004.02.21
--------------------------------------------------------------------------------

A Szolnoki VSC vezetőedzője, Hasznos István és egyik játékosa, Varga Zoltán összeverekedett a BVSC-Brendon elleni idegenbeli vízilabda bajnoki mérkőzés negyedik negyedében.

Varga elmondta: annyira a hatása alatt áll a történteknek, hogy jelenleg nem tud érdemben nyilatkozni. Annyit azonban elárult, a tréner kezdeményezte a dulakodást, s már korábban is volt kisebb összetűzésük.

A szakvezető megerősítette, hogy eddig sem volt felhőtlen a viszonya Vargával, ám azt tagadta, hogy ütésváltás történt volna köztük."Az első negyedben lecseréltem, s ezután trágárságokat vágott a fejemhez. Ezt követően a kispadról folyamatosan szidta társait, majd a befejező játékrészben szóváltásba keveredett egyikükkel, akit meg is fenyegetett. Ekkor odaléptem hozzá, megragadtam köntösének a nyakát, s legnagyobb sajnálatomra dulakodássá fajult a dolog. Végül a játékosok választottak szét minket."

Hasznos közölte: nem kíván többet együtt dolgozni a játékossal.

A majdnem botrányba fulladt találkozót végül a vasutasok nyerték 11-4-re.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK