FONTOS


 

A pólósok nem vesznének oda a BVSC-vel
Gerendás azért aggódik

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.02.19
--------------------------------------------------------------------------------

Felszámolási eljárást kezdeményezett az APEH a patinás fővárosi klub, a BVSC ellen, mert az egyesület körülbelül 80 millió forintos adótartozást halmozott fel – jelent meg a keddi Népszabadság hasábjain.

A hírt Hipszki Mihály ügyvezető elnök is megerősítette, egyúttal beszámolt arról, hogy anyagi támogatás reményében tárgyalásokat kezdeményezett a sportminisztériummal és a gazdasági tárcával. S hogy mennyire érinti a kritikussá váló helyzet a BVSC-Brendon férfi vízilabdacsapatát, arról Gerendás György vezetőedzőt, a csapatot működtető kft. ügyvezetőjét kérdeztük meg.

"A vízilabda-szakosztály a sporttörvény szellemében 2001 végén gazdasági társasággá alakult, önállósult, ami azt jelenti, hogy anyagilag lényegében függetlenek vagyunk az egyesülettől. Ugyanakkor részben a klubhoz is tartozunk, hiszen egy szerződés értelmében a MÁV által a BVSC-nek nyújtott támogatásból mi is részesülünk, igaz, egy ideje csak a töredékét kapjuk meg a megállapodásban rögzítettnek. Mindenesetre rendkívül szomorú lenne, ha egy csaknem százéves klubnak így kellene bevégeznie, s nem hiszem, hogy ne lehetne tenni valamit a megszűnés elkerülése érdekében. Persze figyelembe véve, hogy sok más egyesület is a csőd szélén áll, nem biztos, hogy éppen a BVSC-t mentik majd meg. Minket érintő kérdés, ha a legrosszabb következne be, ki üzemelteti majd az uszodát, mi lesz az oda járó úszók és vízilabdázók sorsa."

Noha a BVSC esetleges teljes elsorvadása rövid távon nem befolyásolja a vízilabdások sorsát, hosszú távon nem mindegy, hogy mi lesz a 93 esztendős egyesület jövője. A kitartó munkának és szervezettségnek köszönhetően erős a felépítmény a Szőnyi úti pólóbirodalomban, de ha eltűnik a klub, a mát jellemző szinten már nem tud létezni a vízilabda. Holott Gerendás György nem a középmezőny vagy az alsóház langyos vízében szeret fürödni, hanem a Vasasnak és a Honvédnak akar méltó partnere lenni.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK