FONTOS


 

Női előkészületi mérkőzések, Budapest
Új-Zélandba is belekóstolt a selejtezőre hangoló női válogatott, amely péntek délben zárja a felkészülést
Jó védőmunka, nagy különbség

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.02.20
--------------------------------------------------------------------------------

A január eleje óta tartó felkészülési időszakban másodszor tesztelhette magát leendő olimpiai selejtezőbeli csoportriválisa ellen a magyar női vízilabda-válogatott.

Hat hete Olaszországgal, szerdán és csütörtökön Új-Zélanddal meccselt a Faragó Tamás szövetségi kapitány és Györe Lajos edző irányította együttes, s ugye nem kell mondani, hogy ezúttal ütközött kisebb ellenállásba. Az egykori egri vízipólós, Szilágyi Péter edzette szigetországiak egyszer sem úszták meg tízgólos különbség alatt, tegnap ráadásul csak két találatra futotta erejükből a Hajós-uszoda sátrában.
Klasszisokkal gyengébb ellenfél ide, ismerős körülmények oda, viszszafogottan kezdtek a mieink, a rossz támadásbefejezések miatt nehezen indult be a gólgyártás. A második negyedben már láttunk sokat ígérő akciókat Primászéktól, míg a vendégek csendben fuldokoltak szorításukban. Zanottóék sziszifuszi munkával addig jutottak, hogy jobb híján kapura ejtették a labdát, vagy a támadóidő lejártakor a semleges medencesarokba céloztak, hogy vissza tudjanak úszni a védekezéshez. A 6-0-s félidei állást követően nehezen akklimatizálódtak Faragó játékosai a másik térfélhez, és Primász két kapufája mellett Valkay két óriási ziccert is elrontott. A harmadik negyedet el is vesztettük 2-1-re, de az utolsó felvonásban már nekidurálták magukat a lányok. Immár nemcsak a védőmunka, hanem a támadójáték is kedvező képet mutatott, Drávucz távoli löketét és Primász látványos csavarját lelke mélyén még a kapitány is megtapsolta. A vége: 12-2.
"Gyenge csapatok ellen csak a klasszisok tudnak jól játszani - értékelt Faragó. - A védekezésünk stabilitása bizakodásra ad okot, ám a lövőszázalékunkkal továbbra sem vagyok kibékülve, a harminc százalék alatti hatékonyság kevés. Mindebből következik, hogy csak félig lehetek elégedett."
Faragó a mindössze két kapott gólnak örült leginkább, az új-zélandiak pedig szinte eksztázisban ünnepelték meg első és utolsó blokkjukat. Ez a különbség a két együttes tudása és lehetőségei között.
A magyar csapat utolsó edzését péntek délelőtt letudja, majd Faragó Tamás szélnek ereszti a játékosokat, hogy vasárnap reggel már a repülőtéren gyülekezzenek. Aztán irány Imperia, az ötkarikás kvótaszerzés lehetőségének városa!

Női előkészületi mérkőzések, Budapest
Női válogatott: Két siker a hollandok ellen

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2004.02.15
--------------------------------------------------------------------------------

Öt napig a Hajós-uszodában készül(t) a holland női vízilabda-válogatott, amely péntek délután és szombat délelőtt is megmérkőzött a vendéglátó magyarokkal.

Faragó Tamás elégedett lehet a látottakkal, hiszen jelentős különbséggel nyertek a mieink. "Pontosan játszottak a lányok, a védekezést is jól megoldották, de a nagy különbség ellenére a lövőszázalékunk lehetett volna jobb is. A robusztus játékosokból álló holland csapat sok faulttal pólózott, amolyan erővízilabdát mutatott be, nem csoda, hogy a mecscsek után sok dolga volt az orvosunknak" - értékelt a szövetségi kapitány.

Női előkészületi mérkőzések, Budapest
Magyarország-Hollandia 10-3 (3-1, 3-2, 2-0, 2-0).
Gól - emberel.: 3/1, ill. 5/0. Négym.: -, ill. 1/1. G: Kisteleki D. 2, Benkő T. 2, Stieber, Györe, Valkay Á., Primász, Szremkó, Zantleitner, ill. Kappen 2, Wegdam. Magyarország- Hollandia 12-8 (2-1, 5-2, 1-2, 4-3). Gól - emberel.: 7/4, ill. 4/3. Négym.: 1/1, ill. -. G: Drávucz 3, Kisteleki 2, Benkő T. 2, Stieber 2, Pelle, Primász, Valkay Á., ill. Kappen 2, Wegdam, Van Belkum, Quint, Kuipers, Klein, Koot

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK