FONTOS


 

Gerendás György még ma is kopaszra borotváltatná a fejét, ha a csapat érdeke úgy kívánná
Sikerült gyereknek maradnia

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2004.02.11
--------------------------------------------------------------------------------

Van, aki az évi rendes szabadságát szokta tölteni. Gerendás Györgynél ugyanez az évi rendes eltiltás. Múlt héten kapott piros lapja miatt például kihagyta az Eger elleni derbit. Pedig sokat őszült a mester azóta, hogy 1993 őszén visszatért Olaszországból, s elkezdett építkezni a BVSC-nél. Akkor egy balhés, temperamentumos, ifjú edző volt. Ma szakvezető, szakosztály-igazgató, a pólóklubot működtető kft. ügyvezetője. Csak a temperamentum, az nem kopott.


(Fotó: Árvai Károly)
- Újabban mindenki körszakállt növeszt?
- Nem, nem, ez már szinte nincs is rajtam. Sohasem volt bajuszom vagy szakállam, a feleségem kért meg szilveszterkor, hogy próbáljam ki. Megnövesztettem, de valami borzasztó volt, annyira viszketett. Ennyit hagytam meg, ezt legalább nem kell annyit vakarnom, viszont tény: ez nem én vagyok.
- Hanem amikor a parton kell balhézni... Holott az ember azt hinné, idővel lehiggad. Mert már nem éri meg, mert tudomisén... Mert már belefárad a háborúskodásba. Persze az is lehet, hogy csak utaznak önre, mondván, Gerendásnak odalökni egy pirosat, az hovatovább olyan kötelező motívum, mint egy bunyó az NHL-ben.
- Vannak törvényszerűségek... Régen az volt a képlet, hogyha a Fradival játszunk, és Puskás Feri vezeti a meccset, akkor garantált a piros lap. Az idén ez úgy módosult, hogyha Honvéd, akkor kiállítás. Eddig három meccsünk volt a Dominóval, s mindháromszor elküldtek a padtól.
- Kilencvenháromban kopaszra borotváltatta a fejét a döntőbe jutás örömére, közösséget vállalva csapatával - egy év múlva mindenki hagymát falt, hogy a LEN-kupa elődöntőjében a szájból áradó bűzzel próbálják meglepni az esélyesebb Volturnót. Ha úgy adódna, megcsinálná ugyanezt?
- Simán belemennék. Bár a világ megváltozott: akkor erre felkapta mindenki a fejét, manapság már valami nagyon extrémet kellene kitalálni. Csak úgy extravagánsnak lenni nincs sok értelme - de bármit, ami a csapat hasznára válik, ami erősíti a közösségi szellemet, szívesen felvállalok. A hagymát pedig azóta is szeretem.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK