FONTOS


 

Továbbra is hűséges a Hewlett-Packard
Végleges Faragó kerete

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.02.11
--------------------------------------------------------------------------------

Tíz esztendeje támogatja a Hewlett-Packard Magyarország a Magyar Vízilabda-szövetséget, és miután a különböző korosztályú válogatottak kiemelkedő eredményei 1997 óta futószalagon igazolják a kapcsolat létjogosultságát, nem keltett meglepetést, hogy kedden Beck György, a HP Magyarország vezérigazgatója és Martin György, a szövetség elnöke aláírásukkal és kézfogásukkal szentesítették az újabb megállapodást.

A hűséges szponzor pénzügyi és informatikai eszközökkel segíti a férfi és a női vízilabda-válogatott felkészülését. A Hewlett-Packard természetesen érmeket vár az athéni olimpiától, de mert ezt az igényt csak augusztusban tudja kielégíteni a két alakulat, egyelőre másfajta ajándékkal kedveskedett Beck Györgynek a két szövetségi kapitány, Kemény Dénes és Faragó Tamás. Előbbi olyan (piros színű) fürdőköpenyt nyújtott át, amelyet a barcelonai világbajnokságon viseltek a játékosok, utóbbi pedig a lányok aláírásaival díszített pólót adott a vezérigazgatónak - aki megígérte, hogy viselni fogja a két ruhaneműt.
Kemény Dénes beszámolt a Rio de Janeiró-i ötkarikás selejtezőről, amelyen a leendő olimpiai ellenfeleink közül Horvátország, Németország és Oroszország játékát figyelhette közvetlen közelről. Ám ő újra hangsúlyozta, ezúttal nem a csapatok figyelése volt az első számú célja, inkább a játékvezetői felfogásra koncentrált. Örömmel számolt be a semleges bíróként közreműködő Kiszelly Gábor csillagos ötöst érdemlő munkájáról, azaz: nem szereztünk ellenséget magunknak az olimpiára. Kiemelte, továbbra sem érdekli, hogy Spanyolország párjaként csak a második kalapba került Magyarország neve a sorsolás előtt, az már inkább zavarja, hogy az egyes párok tagjai között mérhető a különbség, vagyis két kiegyensúlyozatlan csoport is kialakulhat a sorsolás nyomán. "Ennek nagy jelentősége van, hiszen jobb a csoportelsőségért játszani, mint az életben maradásért küzdeni. Aki elsőként jut tovább az elődöntőbe, annak több idegi tartaléka marad a hajrára" - magyarázta a szakvezető. Martin György elnök ekkor leszögezte, hogy ellentétben a korábbi, módosulásról beszámoló hírekkel, az athéni versenyszisztéma szerint a csoportelsők egyből az elődöntőbe jutnak, míg a második és harmadik helyzettek keresztjátékkal döntenek ugyanerről.
A legközelebbi feladat a női válogatott előtt áll, mégpedig a február 23-án kezdődő olimpiai selejtező. Faragó Tamás szövetségi kapitány megerősítette, hogy a spanyolok elleni találkozón már eldől az olimpiai szereplés kérdése, vagyis, ha nyerünk, már elképzelhetetlen, hogy a beteljesülést hozó második helynél hátrébb végezzen a csapat. Az olaszok elleni meccs már csak a presztízsről szólna. Montreal olimpiai bajnoka immár végleges keretet tudott mondani, miután kiegyenesítette a keret két kérdőjelét. Eszerint Tiba Zsuzsanna (Sipos Edit ellenében) és - második számú kapusként - Tóth Andrea (Horváth Patrícia ellenében) kapta meg Faragó voksát.
Végül, de nem utolsósorban Babarczy Roland szólt a Sulipólóról, amely a Hewlett-Packard és a szövetség utánpótlás-versenysorozata. Ennek keretében mintegy 200 iskola 300 csapata, összesen 3500 8-14 éves diák mérkőzik meg a vándorkupáért. Vagyis nem kell tartani az örökösök hiányától.

Az olimpiai selejtezőre utazó női válogatott kerete
Horváth Patrícia, Sós Ildikó - kapusok, Benkő Tímea, Drávucz Rita, Györe Anett, Kisteleki Dóra, Pelle Anikó, Primász Ágnes, Stieber Mercédesz, Szremkó Krisztina, Tiba Zsuzsanna, Valkay Ágnes, Zantleitner Krisztina - mezőnyjátékosok

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK