FONTOS


 

Az AWPC napirenden tartja az olasz kérdést
Öt évig Budapesten a gála

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.02.11
--------------------------------------------------------------------------------

Ahogy azt tavaly novemberben Bodnár Zsigmond előrevetítette, immár beköltözött budapesti székházába az Európai Vízilabdaklubok Szövetsége (AWPC).

A 23 tagot jegyző fiatal szervezet elsődleges célja, hogy a klubok érdekeit és véleményét képviselje, ugyanis a LEN-nek nincs közvetlen kontaktusa velük, csak az egyes országok szövetségeivel. Az AWPC elnöksége a közelmúltban a magyar fővárosban megtartotta idei első ülését, amelyről Bodnár Zsigmond elnök számolt be:

"Az idei év eseménynaptárát tárgyaltuk meg, valamint téma volt az olasz csapatok visszatérése a nemzetközi vérkeringésbe. Miután az olaszoknak a szerdai játéknap lenne a megfelelő, felmérjük, hogyan viszonyulnának ehhez más országok együttesei. Ha kell, kompromisszumot kötünk, például a pályaválasztók kérhetik maguknak a szerdát. Örömmel mondhatom, hogy a LEN-nek tetszett a november elsejei budapesti gála, így öt évre a magyar főváros kapta meg a kupasorsolás és a gálarendezés jogát. Ha Monte-Carlo a labdarúgás székhelye, akkor Budapest a vízilabdáé."

Bodnár Zsigmond elárulta, hogy még ebben az esztendőben, június végén nagyszabású serdülőtornát rendez az AWPC klubcsapatoknak, amely ha sikeresnek bizonyul, egy korosztállyal feljebb is életre hívják.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK