FONTOS


 

Märcz Tamás és Varga Zsolt két-két góllal segítette a savonai feltámadást, Katonás Gergő nem késlekedett
Időarányosan lettek pontosabbak

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.02.09
--------------------------------------------------------------------------------

Nemcsak rangadónak, hanem amolyan magyaros csemegének számított az olasz férfibajnokság legutóbbi fordulójában a Pro Recco-Savona összecsapás. A mi nyelvünkre lefordítva: Benedek Tibor fogadta Märcz Tamást, Varga Zsoltot és Monostori Attilát.

Mit ne mondjunk, sok jóra nem számíthatott a vendég, hiszen a tabella másodikja 6-2-re, a harmadik negyed után pedig 8-5-re vezetett. A negyedik játékrészre azonban már nem ugorhatott vízbe a nem sokkal korábban kipontozódott Vujaszinovics, így a Pro Recco védőhiányban szenvedett, figyelembe véve, hogy Szavics sérülés miatt nem játszhatott. Tehát következett az utolsó felvonás, amelyben fokozatosan felülkerekedett a Savona, és többek között Märcz két akciógóljával (a másodikkal egyenlített 9-9-re) egy pontot csent Benedekéktől.
"Kezdetben gyengén használtuk ki az emberelőnyöket, és néhány bírói ítélet sem kedvezett nekünk - magyarázta olimpiai bajnokunk. - A Recco távoli lövésekkel húzott el, amihez némiképpen a kapusunk is hozzájárult. Szó, mi szó, nagy iramot diktáltak Tibiék, és talán éppen ebbe haltak bele a hajrára. Már a harmadik negyedben is jobban ment a fórok értékesítése, s ahogy közeledett a meccs vége, úgy lettünk egyre precízebbek. Ami a két gólomat illeti, az első félig-meddig lefordulásból, de inkább távolról született, a másodikat pedig egy perccel a vége előtt szereztem Ikodinovicsról, centerből kapura csavarva a labdát."
Ne feledkezzünk el Vargáról sem, aki honfitársához hasonlóan két góllal segítette a savonai feltámadást.
És akkor Ikodinovicsról. A szerb játékos vállsérülés miatt eddig egyetlenegy mérkőzést sem játszott, vagyis a Savona ellen tért vissza a medencébe bajnokin. Nos, rögtön öt lövésből négy gólt szerzett, ezzel csapata legjobbjának bizonyult. A döntetlennel a Pro Recco kétpontnyira leszakadt a Posillipótól, amellyel szerdán Szuperkupa-meccset vív, a Savona pedig egy pont hátrányba került a három ponttal gyarapodó Bresciával szemben.
Kellemes hétvégén van túl Katonás Gergő, aki három góllal terhelte meg a Camogli hálóját, és csapata, a Chiavari 8-7-re nyert. A magyar légiós a forduló leggyorsabb találatát érte el a 32. másodpercben kapura küldött labdájával..

Olasz bajnokság
A1-liga, férfiak. Második szakasz, 9. forduló. Magyar érdekeltségű eredmények. A-csoport (1-8.): Chiavari (Katonás Gergely 3)-Camogli 8-7, Pro Recco (Benedek Tibor 1)-Savona (Märcz Tamás 2, Varga I Zsolt 2, Monortori Attila) 9-9, Posillipo-Ortigia (Binder Szabolcs 1, Regős Áron ). Az állás: 1. Posillipo 24 pont (100-65), 2. Pro Recco 22 (96-71), 3. Brescia 18 (85-75), 4. Savona 17 (84-71), …7. Chiavari 7 (60-94), 8. Ortigia 1 (69-110). B-csoport (9-16.): Florentia (Hosnyánszky Norbert)-Bogliasco 8-6, CC Napoli-Catania (Fazekas Zoltán 1) 9-10. Az állás: 1. Palermo 21 (98-78), 2. Nervi 20 (87-75), 3. Catania 14 (76-76), …5. Florentia 10 (85-88)

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK