FONTOS


 

Kemény Dénes sajnálatosnak tartja, hogy a játékvezetők felfogása nem egységes
Faragó Tamás: A felkészülés jól sikerült, most a lányokon a sor

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2004.02.07
--------------------------------------------------------------------------------

A két vízilabda-kapitány, Faragó Tamás és Kemény Dénes lényegre törő, tárgyszerű tájékoztatójával folytatódott az olimpiai egyeztető megbeszélések sorozata.

"A kedvezőnek tűnő sorsolást szeretnénk kihasználni a február végi olaszországi kvalifikációs tornán, bár sokan mondják, hogy nehezebb a részvétel jogának megszerzése, mint maga az olimpia. A felkészülés jól sikerült, minden feltétel adott volt, most a lányokon a sor" - öszszegezte véleményét Faragó Tamás, aki azt sem hallgatta el, hogy a férfiválogatott kiváló szereplése, népszerűsége a női válogatottra is kedvező hatással van. A sportolók anyagi megbecsülése viszont várat magára, jó néhány játékos éppen ezért próbálkozik Olaszországban, ahol évi 2.5 millió forint körüli a kereset.
"Elsősorban Erős József igazgatónak köszönhetően, kiváló körülmények között kezdtük az évet Balatonfűzfőn. Más sportágaknak is nagyon ajánlom ezt a lehetőséget - kezdte Kemény Dénes, majd arról beszélt, hogy mivel a klubcsapatok Euroliga-kötelezettségei csak menet közben tisztázódnak, a felkészülés pontos menetrendjét is majd csak később tudja elkészíteni. Az olimpiai és világbajnok férfiválogatott szakvezetője sajnálatosnak tartja, hogy a szabályok értelmezése alkalmanként változik, a játékvezetők felfogása nem egységes. Abban reménykedik, hogy a február 20-i athéni sorsolás igazságos lesz, és nem jön létre egymástól jelentősen eltérő erősségű csoport. Mindenesetre a csapatok előzetes csoportosítása erősen vitatható.
Martin György, a szövetség elnöke az uszodai belépőkkel kapcsolatban kért segítséget. A Sportfolió, megtartva ígéretét, nem emelte a bérleti díjat, de a kötelezően megváltandó belépőkért esetenként többet kell fizetni.
Dr. Gábor Antal és dr. Pavlik Gábor, a két főorvos megnyugtató közléssel zárta az egyeztetést: minden játékos betartja az egészségügyi előírásokat, pontos nyilvántartást vezetnek arról, hogy milyen gyógyszereket szedtek, ami a mai szigorított doppingellenes küzdelemben igen fontos.
Molnár Zoltán, a MOB ügyvezető igazgatója sok sikert kívánt a női válogatottnak a közelgő kvalifikációhoz, remélve, hogy vele együtt négy magyar csapat szerepelhet majd Athénban.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK