FONTOS


 

Elégedettek voltak Horváth Viktorral, mégis mennie kell
Fanatizmushiánytól tartottak

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.02.03
--------------------------------------------------------------------------------

Öt győzelem, nyolc vereség.
Ez a Szeged-Beton VE és a menesztett edző, Horváth Viktor statisztikája a bajnokságban, szombaton aztán bizonyossá vált, hogy ezen sem javítani, sem rontani nem fognak. Legalábbis együtt nem.


Horváth Viktor idény végi távozási szándéka téma volt az elnökségben (Fotó: Meggyesi Bálint)
A Honvéd ellen 16-1-re elvesztett meccs után ugyanis közölték a trénerrel (és a csapattal), hogy nem számítanak rá, ami mindenre utal, csak arra nem, hogy elégedettek lennének a gárda produkciójával.
"Nem szeretnék rosszat mondani senkiről, de azt ízléstelennek tartom, ahogy a szombati meccs után az öltözőben tudatták velem a fejleményeket - így Horváth Viktor. - A vezetők nem tartották rossznak az eredményeket a körülményekhez képest, a hetedik helyen hagyom ott a csapatot, úgy, hogy a Szolnok elleni mérkőzésünk elmaradt. Tudomásul kell venni, nehéz félidényen estünk túl, rengeteg sérülés hátráltatott minket, sőt, a Fradi elleni ötgólos vereségünket is négy kulcsjátékos nélkül szenvedtük el az elmúlt szerdán."
Erősködtünk a mesternél, hogy ha elégedett lenne az elnökség, akkor valószínűleg csak a következő idénytől kezdve állapodott volna meg Gyöngyösi Andrással, nem a tavaszi szezon kezdetén. Ô ezt a következőképpen kommentálta:
"Lehet, hogy hiányoztam az iskolából, amikor a nagyotmondás tantárgyat tanították… Csak megemlíteném, hogy az elmúlt idény alapszakaszában mindössze három ponttal szereztünk kevesebbet a Ferencvárosnál, holott a mi költségvetésünk huszonegymillió, míg a Fradié több mint nyolcvanmillió volt akkor. A vezetők most mintha úgy látnák, hogy túl gyakran hivatkoztam a problémákra. De mindettől függetlenül szép éveket töltöttem Szegeden, elismerték a munkámat, s mindig jó kapcsolatom volt a játékosokkal."
A negyedik csongrádi idénye közben távozó szakvezető leginkább az FTC ellen elhalasztott negyeddöntőbe jutást sajnálja a LEN-kupában, ami pedig a jövőt illeti: ha külföl-dön próbálja ki magát, akkor Franciaország lehet a célállomás.
A szegedi klub elnöke, Körtvélyessy Péter szombaton azt nyilatkozta, a hét elején indokolja meg a vezetőség döntését. Ígéretét betartva, a következőket mondta:
"Horváth Viktor az FTC elleni LEN-kupa-nyolcaddöntő után bejelentette, hogy az idény végén nem akar szerződést hosszabbítani. Ez a szándéka azóta is téma volt az elnökségben, végül úgy határoztunk, hogy nem vele csináljuk végig ezt a bajnokságot. Nem vagyunk elégedetlenek a jelenlegi helyzetünkkel, de úgy gondoljuk, az ötödik-hatodik hely megszerzéséhez motiváltabb trénerre van szükség. Ezzel nem Horváth Viktor akaratát kérdőjelezzük meg, inkább úgy érzem, hogy tudat alatt sem tudja már kellően fanatizálni a játékosokat. Döntésünktől függetlenül meg kell köszönni neki, amit a szegedi pólóért tett."
A hétfő esti edzést pedig már Gyöngyösi András tartotta Szegeden.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK