FONTOS


 

Négyen biztosan nem utaznak Imperiába, két kérdőjel még maradt
Faragó szűkített a kereten

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.01.23
--------------------------------------------------------------------------------

Faragó Tamás szövetségi kapitány csütörtökön látta megérni az időt arra, hogy szűkítsem a női vízilabda-válogatott keretén. Csak azért nem fogalmazunk úgy, hogy kijelölte a február 23. és 29. között esedékes imperiai előselejtezőre utazó keretet, mert két kérdőjelet hagyott a nevek között.

- Mi a döntés? - kérdeztük a szakvezetőtől, aki január 5-e óta folyamatos felkészülést vezényel a csapatnak.
- Tomaskovics Eszter, Bódi Anett, Rédei Kata és Valkay Erzsébet marad ki a szűkített keretből, azon pedig még gondolkozom, hogy Sós Ildikó mellett Tóth Andrea vagy Horváth Patrícia legyen a másik kapus, és azt a kérdést is nyitva hagytam, hogy Sipos Editet vagy Tiba Zsuzsát jelölöm-e a tizenhármas keretbe.
- Mi alapján voksol egyikük vagy másikuk mellett?
- A kapusoknál az számít, hogy ki lesz jobb állapotban az utazás előtt, a másik két játékos esetében pedig az, hogy még egy centerre vagy éppen védőre van-e szükségem. Ez utóbbi kérdésben elsősorban a csapat dönthet: a felkészülés következő szakaszában mutatott teljesítményével segíthet megválaszolnom a kérdést. Egy biztos, középcsatárposzton nem vagyunk eléggé átütők, Szremkó és Zantleitner például center típusú játékos, mégis inkább védők.
- Nehezen választott?
- Mindig nehéz ilyenkor a döntés, esetünkben azért is, mert többé-kevésbé mindig ugyanazokkal az arcokkal találkozom - vagyis együtt sírunk, együtt nevetünk. Ugyanakkor leszögezném, a kimaradtaknak is megvan az esélyük az athéni szereplésre, más kérdés, hogy jelenleg a többieket tartom erősebbnek.
- Miért éppen most szűkített a kereten?
- Két okból. Egyrészt túl sokan voltunk, másrészt érződött a bizonytalanság és a feszültség a lányokon, láthatóan egyre többet foglalkoztatta őket, hogy bekerülnek-e a csapatba vagy sem.
Hogy jól döntött-e Faragó? Ahogy ő mondja: a harc után okos a katona is…

Az olimpiai selejtezőre utazó csapat
Sós Ildikó, Horváth Patrícia vagy Tóth Andrea - kapusok, Benkő Tímea, Drávucz Rita, Györe Anett, Kisteleki Dóra, Pelle Anikó, Primász Ágnes, Stieber Mercédesz, Szremkó Krisztina, Sipos Edit vagy Tiba Zsuzsanna, Valkay Ágnes, Zantleitner Krisztina - mezőnyjátékosok

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK